dolenjska

Nova svetnika bosta Antonija Lukek in Tomaž Kurent

29.6.2015 | 12:15 | J. S.

Predsednik občinske volilne komisije Boštjan Sladič (Foto: J. S.)

Predsednik občinske volilne komisije Boštjan Sladič (Foto: J. S.)

Šentrupert - V Šentrupertu so včeraj potekale nadomestne volitve, ki jih je tukajšnja občinska volilna komisija razpisala potem, ko so konec marca odstopili trije občinski svetniki. Volilni upravičenci so se na volišča podali v drugi in četrti volilni enoti. V drugi je bila – po za zdaj še neuradnih rezultatih – izvoljena Antonija Lukek (SLS), sicer edina kandidatka, v četrti volilni enoti pa je večino glasov prejel Tomaž Kurent (SLS). Volilna udeležba je bila 10,1-odstotna.

V obeh volilnih enotah bi sicer lahko skupaj glasovalo 1.136 volilnih upravičencev, glasovalo pa jih je 115, od tega 11 na predčasnih volitvah, 34 v drugi in 70 v četrti volilni enoti, je pojasnil predsednik občinske volilne komisije Boštjan Sladič. »Volilna udeležba je zelo nizka, kar kaže na nezainteresiranost občanov. Konec koncev lahko tudi število kandidatov kaže, da občani res niso zainteresirani za politično udejstvovanje v občini,« je še dejal Sladič.

V šentrupertski občinski svet bi namreč morali izvoliti tri nove občinske svetnike, enega v četrti volilni enoti, kjer je poleg Tomaža Kurenta kandidirala še Janja Omahen (podpora volivcev), in dva v drugi volilni enoti, v kateri sta odstopila oba svetnika, a je občinska volilna komisija potrdila le kandidaturo Antonije Lukek.

Občinska volilna komisija bo uradne rezultate razglasila v sredo. Za rešitev situacije, kako ukrepati z enim manjkajočim svetnikom, pa se bodo nato posvetovali z državno volilno komisijo, napoveduje Sladič, ki ob tem še ocenjuje, da sta možnosti dve.

Več o tem pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (6)

29.6.2015Oceniobčan 
Kmetje (SLS) nimajo kej delat v zdravem občinskem svetu. Gole, naženi ven to golazen. Šentrupert pa naprej s polno paro!
29.6.2015Ocenisosed 
@občan ni vse zlato kar se sveti......kaj pa je s centrom za biomaso na Puščavi??????da se ni kj zalomilo,a?
29.6.2015Ocenijst 
To je strašno pomembna občina z razdrapano cesto....
30.6.2015OceniLuka 
@sosed kaj pa naj bi bilo? Še en uspešen projekt Goleta ki bo iz province fovšljivih ljudi naredil relativno bogato občino. Na 3/4 poti je že.
30.6.2015OceniJan 
No no, ne poznam razmer, samo takšno razmišljanje kot ga ima prvi "občan" je skregano s pametjo. Svetnik, poslanec, predsednik postane tisti, za katerega voli večina, ki se udeleži volitev. Ne pa da se izvoljenega želi nekaj metati iz svetov in podobno. Če ga je izvolila večina ima legitimno pravico, še bolj pa dolžnost, da opravlja delo. Če je pa glede na udeležbo večini vseeno in se ne udeležuje volitev, je pa problem nekje drugje. Pri teh ljudeh samih.
30.6.2015OceniBoki 
V PŠuščavi se zapletajo stvari z lastništvom in seveda z denarjem. Bo kmalu v medijih...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava