kronika

Pod delavcem popustila strešna kritina

6.7.2015 | 14:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo o delovni nesreči, ki se je minulo soboto zjutraj zgodila v Zalogu pri Straži. S PU Novo mesto danes pojasnjujejo, da je 28-letni delavec opravljal dela na strehi gospodarskega objekta. Ko je hodil po strehi, je kritina popustila, delavec pa je padel na betonska tla z višine štirih metrov. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico, okrožnega državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.

Veliko pijanih na naših cestah

Novomeški policisti so v soboto okoli 12. ure prejeli klic o prometni nesreči na lokalni cesti med Mirno Pečjo in Velikim Kalom. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 81-letni kolesar, ki je v križišču izsilil prednost 46-letnemu vozniku avtomobila. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo napisali obdolžilni predlog tudi zoper 46-letnega udeleženca nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,20 miligrama alkohola (2,5 g/kg).

Na cesti med krajema Dvorce in Prilipe se je prometna nesreča zgodila v soboto okoli 20. ure. 34-letni voznik avtomobila je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na travnato brežino in trčil v prometno signalizacijo. 34-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola (2,4 g/kg).

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili včeraj popoldan obveščeni o prometni nesreči med Dvorom in Žužemberkom. Ugotovili so, da je 51-letni voznik avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 44-letnik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligrama alkohola (0,87 g/kg).

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije včeraj dopoldan pripeljal voznik tovornega vozila. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letni državljan Bolgarije je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligrama alkohola (1,7 g/kg). Tujca so odpeljali v prostore za pridržanje in ga po zaključenem postopku privedli na pristojno sodišče.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto dopoldan pri Otočcu ustavili 52-letnega voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja in vozi pijan, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligrama alkohola (0,87 g/kg). Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomilce moti vročina, na delu ponoči

V bližini kraja Stranje na območju Krškega so neznanci v noči na minuli petek odpeljali dva rudniška vozička za prevoz rude in lesa, postavljena ob gozdni cesti. Turistično društvo so oškodovali za okoli 2000 evrov.

V Gorenjih Ponikvah je v isti noči nekdo izkoristil nekajurno odsotnost lastnikov in skozi vrata terase vlomil v hišo. Vzel je zlatnino in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V okolici Žužemberka je v noči na soboto neznanec skozi vrata vlomil v hišo, ukradel je manjši sef z dokumenti in nakitom.

V zadnjih dneh je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v prostore nekdanje prodajalne in odnesel več kosov opreme in pohištva. Škode je za okoli 5000 evrov.

Na avtocestnem postajališču Dul je v noči na nedeljo nekdo izkoristil nepazljivost državljana Švedske, ki je počival v avtomobilu in mu iz vozila sunil dve torbici z dokumenti, denarjem in nakitom. Oškodoval ga je za 10.000 evrov.

V isti noči je v Brežicah neznanec vlomil v gostinski lokal in vzel denar, tobačne izdelke in pijačo.

Iz nedograjene stanovanjske hiše v Zagorici pri Velikem Gabru je v zadnjem času nekdo ukradel dve kosilnici, motorno žago, kolo in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Z ukradenim čez mejo

Na mejni prehod Obrežje je v petek popoldan pripeljal voznik tovornega vozila, na katerem je bil naložen Volkswagen golf. Policisti so ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil golf ukraden v Belgiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava