dolenjska

FOTO: Anin sejem v Višnji Gori

25.7.2015 | 19:15 | J. A.

Predsednik TD Višnja Gora Jože Gros in slikarka Anita Parlov. (Foto: J. A.)

Predsednik TD Višnja Gora Jože Gros in slikarka Anita Parlov. (Foto: J. A.)

Marko Vozelj je nastopil z otroškim pevskim zborom. (Foto: J. A.)

Marko Vozelj je nastopil z otroškim pevskim zborom. (Foto: J. A.)

Višnja Gora - Sinoči se je z odprtjem razstave slik hrvaške ustvarjalke Anite Parlov v Višnji Gori začel Anin sejem, tridnevni dogodek, ki ga Turistično društvo Višnja Gora v sodelovanju z drugimi krajevnimi društvi letos organizira že osemnajstič.

Začetek sejma, ki postaja polnoleten, je bil ganljiv, kajti hrvaška slikarka, ki je na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu diplomirala leta 1997, je z Višnjo Goro tesno povezana, od tam izhaja njena mama in kot otrok je v Višnji Gori preživela skorajda vse počitnice. Skupaj s sestro Tanjo sta spletli tesna prijateljstva z domačini, nabralo se je veliko spominov in nekatere so poleg avtorice s publiko delili domačini Marko Vozelj, Jurij Groznik ter Andrej Zupančič.

Program, ki ga je vodila Rebeka Petrič, so s pesmijo prepletli Marko Vozelj in višnjegorski otroški pevski zbor, ki deluje pod vodstvom dveh simpatičnih Maj - Maje Škufca ter Maje Garbas, zbrane pa so nagovorili tudi: predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme, predsednik ivanške turistične zveze Pavel Groznik in predsednik Turističnega društva Višnja Gora Jože Gros. Anito Parlov in njeno razstavo z naslovom Prostor sanj je predstavila Nataša Slapničar.

Danes zvečer se v starem mestnem jedru obeta koncert dolenjske skupine Mariachi Fiesta en Jalisco, ki izvaja mehiško glasbo, jutri dopoldne pa bo v Višnji Gori čisto pravi sejem s prodajalci na stojnicah, ki ga bodo popestrili s programom za otroke, starodobniki, vitezi, nastopil bo mestni klicar, zbrani pa bodo lahko poskusili tudi polžje jedi.

‹ nazaj

Galerija (21)

Modertorka Rebeka Petrič
razstava vg002
razstava vg003
razstava vg004
razstava vg005
Pedsednik KS Višnja Gora Luka Šeme
Predsednik OTZ Pavel Groznik
razstava vg010
razstava vg014
Nataša Slapničar
Marko Vozelj
razstava vg020
razstava vg023
razstava vg024
razstava vg025
Jurij Groznik
Andrej Zupančič
Anita Parlov
Predsednik TD Višnja Gora Jože Gros
razstava vg033
razstava vg034

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava