kronika

Zaradi olja na štedilniku zagorela kuhinja

30.7.2015 | 07:10 | M. K.

Zaradi olja na štedilniku zagorela kuhinja

V naselju Orehovo, občina Sevnica, je sinoči ob 22.26 uri zaradi olja, ki je zagorelo na štedilniku, ogenj zajel kuhinjsko napo in viseče kuhinjske elemente v prvem nadstropju dvostanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so požar pogasili. Dim, ki se je razširil po celem stanovanju, so s prezračevalnikom razpihali, prezračili prostore in opravili pregled s termo kamero. Domačinko, ki se je nadihala dima, so reševalci prepeljali v ZD Sevnica, od tam pa so jo odpustili v domačo nego.

Včeraj tri prometne nesreče

Včeraj ob 11.36 sta v Bršljinu v Novem mestu trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter urejali promet do prihoda policistov. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.54 je na avtocesti med priključkoma Novo mesto-vzhod in Kronovo, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste ter obstalo na brežini. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi in jo pomagali prenesti do reševalnega vozila, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, vozilo postavili na cestišče in nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 22.11 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali v naselju Reštanj, občina Krško, kjer je prišlo do prometne nesreče v katero je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Bomba v potoku

Sinoči ob 20.51 je občan v potoku Težka voda v Novem mestu našel ročno bombo italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi dolenjske in ljubljanske regije sta najdbo odstranila in jo varno shranila.

Odstranili sršenja gnezda

Ob 19. uri so v Venišah, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško pri stanovanjski hiši odstranili gnezdo sršenov. Enako delo so imeli že okoli poldneva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava