kočevsko-ribniško

Skoraj 19 milijonov evrov iz EU za območje Ribnice in Kočevja

17.8.2015 | 14:25 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: B. B., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: B. B., arhiv DL)

Ljubljana - Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko nadaljuje z izdajanjem odločb za sofinanciranje s kohezijskimi sredstvi za obdobje 2014-2020. Odločbi sta dobila projekta oskrbe s pitno vodno na območju občin Postojna, Pivka, Sodražica, Ribnica in Kočevje. Za projekta v vrednosti 65,6 milijona evrov bo EU prispevala 40,6 milijona evrov.

Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je odločbi izdala za naložbo prvega sklopa oskrbe s pitno vodo v porečju Ljubljanice in za naložbo oskrbe s pitno vodo na območju Sodražice, Ribnice in Kočevja. Naložbi bosta zagotovili varno in zdravo oskrbo s pitno vodo na omenjenih območjih, so danes sporočili iz vladne službe.

Namen projekta oskrbe s pitno vodo na območju Sodražica-Ribnica-Kočevje je zagotovitev zanesljive oskrbe z varno in zdravo pitno vodo, izboljšanje hidravlične karakteristike in priključitev novih prebivalcev na javno vodovodno omrežje. Z izvedbo projekta bo zgrajenih 65.570 metrov cevovodov, tri čistilne naprave za pripravo pitne vode, 11 črpališč in štirje vodohrani.

S tem bo več kot 25.000 prebivalcev deležnih boljše in varnejše oskrbe s pitno vodo, na nov sistem pa bo priključenih več kot 1300 prebivalcev. S tem se bo izboljšala kakovost oskrbe s pitno vodo in življenjski pogoji prebivalcev, zmanjšale pa se bodo tudi vodne izgube. Za projekt v vrednosti 30,8 milijona evrov prispeva kohezijski sklad 18,8 milijona.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava