FOTO: Trebanjske mažorete z evropskimi odličji

1.9.2015 | 09:10

Trebanjske mažorete so se iz evropskega prvenstva vrnile z odličji. (Foto: J. S.)

Trebanjske mažorete so se iz evropskega prvenstva vrnile z odličji. (Foto: J. S.)

Ana Zarabec in Nuša Bedene sta osvojili naziv evropskih prvakinj.

Ana Zarabec in Nuša Bedene sta osvojili naziv evropskih prvakinj.

Trebnje - Trebanjske mažorete so se vrnile z evropskega prvenstva v Franciji, kjer so vknjižile nove mejnike v svojem delovanju. Prvič so namreč osvojile zlato, prav tako prvič so kolajne osvojile tudi v skupinah. Na sprejemu, ki so jim ga ob prihodu pripravili Trebanjci, tako navdušenih navijačev ni manjkalo.

Z zlato kolajno v tekmovanju parov sta se iz Francije vrnili Ana Zarabec in Nuša Bedene, sicer del junior ekipe, ki je pod mentorstvom Maše Zarabec med 14 ekipami osvojila evropski bron. Prvič so se evropskega prvenstva udeležile trebanjske kadetke, ki jih vodita Špela Strmec in Špela Doles, ter med desetimi ekipami v kategoriji osvojile srebrne kolajne. Pod mentorstvom Aleksandre Bobnar in Alje Vencelj pa so v elitni kategoriji senior trebanjske mažorete med 11 ekipami za las zgrešile stopničke, zasedle so namreč četrto mesto.

Trebanjske mažorete so imele sicer v Franciji burno podporo, saj jih je spremljalo okrog 100 domačih navijačev, daleč največ med vsemi sodelujočimi ekipami, so povedale navdušene mažoretke, ki se za podporo zahvaljujejo tako vsem navijačem kot tudi sponzorjem.

Ob vrnitvi v Trebnje so jih med drugim pričakali tukajšnji župan Alojzij Kastelic in predsednik krajevne skupnosti Trebnje Dejan Smuk ter številni navijači, godbeniki in domači športniki, pridružil se jim je tudi predsednik evropske mažoretne zveze Alen Ščurić.

Kot je dejala vodja trebanjskih mažoret Darja Korelec, so osvojena evropska odličja najlepše darilo ob 20-letnici delovanja, ki ga tukajšnje mažorete obeležujejo prav letos.

J. S.

Galerija

Komentarji (4)

1.9.2015OceniMarička 
Bravo punce, VSE ČESTITKE, čestitke tudi Darji in uspešno še naprej. Taka društva si zaslužijo posebno finančno podporo občine.
3.9.2015–1   (0)   (1)   OceniMiha 
Zakaj le? Občina ima denar za svoje projekte Mažoete delajo to zaradi sebe in svojih užitkov.
4.9.2015Ocenipepi 
@Miha, če ima občina za krompir pri ciganih pa še kakšno traparijo... bo menda pa ja imela kaj za mlade, ki širijo ime Trebnjega po Evropi.
4.9.2015OceniMiha 
Kako širijo ime kdo pa v Franciji ve za Trebnje? Še rokometašom in godbenikom bi moral uzet koker je župan hotel že pred časom. Boljše je dat domačim ljudem za hrano pa čeprav romom. Vidite samo tisto kar vam paše kaj je pa še vse dobrega naredu župan in kaj še bo pa ne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava