kronika

Napadle so ju ose, pomagali reševalci in gasilci

2.9.2015 | 07:10 | M. K.

Napadle so ju ose, pomagali reševalci in gasilci

V gozdu Kobile v občini Šentjernej so ose včeraj napadle dva občana in zaradi pika sta potrebovala zdravniško pomoč. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jima nudili pomoč na kraju in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje so pomagali reševalcem pri prenosu.

Motor se je pokvaril

Ob 16.50 je na AC Trebnje - Novo mesto, pred izvozom za Mirno Peč, prišlo do poškodbe motorja na osebnem vozilu. Delavci cestnega podjetja so protinaletno zavarovali kraj nesreče.

Dva poškodovana

Ob 18.03 sta na cesti od Četeža proti Strugam v občini Dobrepolje trčili dve vozili, v enem pa je ostal ukleščen voznik. Posredovali so gasilce GB Ljubljana, PGD Kompolje in Struge, ki so s tehničnim posegom rešili voznika in mesto nesreče zavarovali. Dve poškodovani osebi so prevzeli reševalci NMP in jih prepeljali v bolnišnico.

Gašenje ni bilo potrebno

Ob 15.19 je zagorelo v naravi v naselju Žejno, občina Brežice. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sobenja vas in Cerina so na kraju dogodka ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje v naravi. Intervencija ni bila potrebna.

Rešili so jih iz dvigala

Ob 16.03 so v krškem zdravstvenem domu gasilci Poklicne gasilske enote Krško s strokovnim posegom omogočili trem osebam, ki so bile ujete v dvigalu, varen izhod ter vzpostavili delovanje dvigala v prvotno stanje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava