posavje

Občina naj izračuna, kaj ji jemlje država

6.10.2015 | 10:45 | M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Brežice - Brežiški občinski svet je na včerajšnji seji sprejel odlok, ki določa prihodnjo organiziranost občinske uprave. Župan Ivan Molan je uvodoma pojasnil, da ima po desetletnem vodenju občine na tej funkciji veliko izkušenj, s katerimi je predlagal organiziranost občinske uprave. Besedilo odloka v včerajšnjem drugem branju se zato po njegovih besedah ne razlikuje bistveno od besedila dokumenta v prvem branju.

Aljoša Rovan je predlagal županu seznanitev svetnikov z imeni vodij oddelkov po novem, kar je župan zavrnil, češ da zdaj še ne bo govoril o tem.

Jožef Piltaver je menil, da zaradi novega organiziranja delovanje občinske uprave ne sme biti dražje, Igor Zorčič je predlagal županu analizo stanja v zvezi z občinsko upravo, Tomislav Jurman je rekel, da ne vidi razlogov za novo organiziranost občinske uprave.

Govorili so tudi o hidroelektrarni Brežice. Aljoša Rovan je predlagal razpravo o poteku gradnje hidroelektrarne in župan Ivan Molan je dejal, da bodo mogoče to temo uvrstili na naslednjo sejo. Jožef Piltaver je menil, da vse kaže, da ob gradnji brežiške elektrarne ne bodo protipoplavno zaščitili izpostavljenih krajev. Andrej Vizjak je opozoril, da s spreminjanjem zakonodaje država med drugim želi zase celotno koncesnino iz delovanja elektrarne, čeprav je ob umeščanju hidroelektrarn v prostor z zakonom dala 40 odstotkov koncesnine občini. Vizjak je predlagal, da občina naredi seznam, kaj ji država jemlje z novo politiko gradnje in delovanja hidroelektrarna na spodnji Savi.

Svetniki so med drugim sprejeli odlok o socialnovarstvenih pomočeh in s sklepom dorekli preimenovanje Osnovne šole Dobova v Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Obravnavali so tudi poročilo o delovanju Fakultete za turizem in sprejeli odloke o financiranju krajevnih skupnosti, o javni razsvetljavi in o občinskem komunalnem prispevku.

Razpravljali so tudi o uvedbi plačevanja parkirnine na Bizeljski cesti, a sklepa o tem še niso sprejeli.

‹ nazaj

Galerija (4)

IMG_2260 seja (1)
IMG_2260 seja (4)
IMG_2260 seja (5)
IMG_2260 seja (7)

Komentarji (1)

6.10.2015Ocenikarli 
Vsak dan večje sprenevedanje molanteja in vizjakusa, zdaj si bodo še do zadnjega kotička podredili občinsko upravo, seznami vodje oddelkov so pa v županovem ...ne bo sedaj govoril o tem????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava