Solidarnost: Že tretji napad nacistov - druga plat politike molka

5.2.2016 | 18:40

Foto: AKC Sokolc

Foto: AKC Sokolc

Novo mesto - Na sinočnji nov napad nestrpnežev na novomeški Narodni dom, o katerem smo danes že poročali,  se je danes popoldne odzvala stranka Solidarnost. Uroš Lubej v imenu stranke sporoča, da  je prišlo še do tretjega napada lokalnih neonacistov na Narodni dom v Novem mestu in da so lokalni desničarski skrajneži na pročelje in vrata narisali križe, svastike in sovražne napise, na kraju samem pa pustili tudi pisno sporočilo, v katerem grozijo s požigom objekta.

Solidarnost: Že tretji napad nacistov - druga plat politike molka

"To je že tretji napad na Narodni dom v zadnjih mesecih. Eden od vzrokov za trojni napad je molk uradnih inštitucij in molk vladajočih političnih strank. Tako novomeška občina kot tudi slovenska vlada se na božični poskus požiga Narodnega doma nista odzvali. Prav tako se uradna politika zelo medlo ali pa sploh ne odziva na razplamteli sovražni govor po družbenih omrežjih, v katerem se že kar odkrito poziva k pobojem beguncev, Romov in vseh drugače mislečih. Tretji napad je bil izveden tudi zaradi tega, ker tudi tožilstvo tovrstnega agresivnega sovražnega govora ne obravnava na ustrezen način, " opozarja Solidarnost.

Solidarnost: Že tretji napad nacistov - druga plat politike molka

V Solidarnosti pozivajo lokalno in državno oblast, da se jasno opredeli do teh napadov kakor tudi do obujanja fašizma v Sloveniji in Evropi. Prav tako naj se opredeli do sovražnega govora, ki se je razplamtelo po družbenih obrežjih in spletnih forumih. Policijo pozivajo, da trojni napad na Narodni dom obravnava s skrajno resnostjo in odkrije storilce, tožilstvo pa, da začne preganjati sovražni govor do manjšin in drugače mislečih. Novomeško občino pozivajo tudi, da proti skrajnežem postavi ustrezne tehnične ovire: kamere.

Solidarnost: Že tretji napad nacistov - druga plat politike molka

"Če politika ne bo ukrepala, bomo žrtev skrajnežev kmalu postali tudi ljudje, ne samo zidovi," opozarjajo v stranki.

B. D. G.

Komentarji (12)

6.2.2016 1   (1)   (0)   OceniEdmund Burke 
Veliki filozof Edmund Burke je rekel: Zlo lahko uspe samo pod enim pogojem: da dobri ljudje ne naredijo nič. In dobri ljudje do sedaj niso naredili nič: niso namestili kamer, niso obsodili dejanja, niso našli "mularije" in niso jih malo po useših. Zato so tovrstni odzivi (v katerih je napisano točno to, kar je piše zgoraj: kamere, obsodbe, odkritje, kaznovanje) več kot potrebni.
6.2.2016–2   (0)   (2)   Ocenilili marlen 
grozljivo - nacizem se dviga kot kača in naša mlačna oblast ne naredij nič. To je žalostno in zaskrbljujoče. Tišči glavo v pesek kot noj. To niso heci!!!!
6.2.2016 3   (3)   (0)   Ocenipropaganda za solodarnost 
Lubej se promovira. Novi Maribor ?
6.2.2016 5   (5)   (0)   Oceniive 
Lili, kakšen nacizem? Ne opletajte s tako težkimi izrazi, preden ne dokažete, kdo to dela! Takšne propagandne manire imajo tudi levičarji, da s tem razplamtijo gnus do desničarjev.
7.2.2016Ocenijost 
Pucakat z besbolkami po tacah in v bolnico tako da si bojo za celo živlenje zapomnili smrkavci njihovi starši in tisti ku jih podpihujejo u tem vandalizmu.Edino zdravilu.sm taku bo mir.
7.2.2016 1   (1)   (0)   Ocenijost 
kdu išče ta nakonc zmeri najde tistu kr išče. str pregovor pravi če se z ognjem igraš se opečeš na konc.tu tem vandalum ni jasnu zgleda.
7.2.2016 2   (2)   (0)   Ocenilojz iz podgurja 
apeliram na policijo naj razišče zadeve, kaznuje krivce, hkrati pa apeliram na oblast, da tele kvazi umetnike in brezdelneže, ki so v bistvu politični ekstremisti izseli iz narodnega doma in narodni dom vrne prvotni namembnosti, torej kulturi.
7.2.2016 1   (1)   (0)   Ocenijost 
jast bom taku po damače povejdu enkrat so dobili že po p........bojo pa še enkrat če bo treba.In vsi tisti tud ku podpirajo to bando desno fašistično al se pa neumne dejlajo in gledajo stran kr so dolžni u politično nastauljenih spletkah domačih podgurskih lokalnih šerifou.. en drugmu hrbet pokrivat.
7.2.2016Ocenijost 
jast bom taku po damače povejdu enkrat so dobili že po vagini.......bojo pa še enkrat če bo treba.In vsi tisti tud ku podpirajo to bando desno fašistično al se pa neumne dejlajo in gledajo stran kr so dolžni u politično nastauljenih spletkah domačih podgurskih lokalnih šerifou.. en drugmu hrbet pokrivat.
7.2.2016Ocenijost 
tu nej nč druzga ku političnu napihovanje in grožnje če bi ti požigalci meli kj jajc bi se predstavli da se ve kdu so ti junaki požigalski.inu kdu jh pošilja. po imeni in preimki. Junaki strahopetni, eni in tisti tud ku jih potpihujejo oduzad. preveč pozornosti se daje takm nčvrednežm in pridaničem. Škoda sake besede . bejzbolko pa udri...taka banda razume sm ta jezk. taku je blu 41-45 l taku bo spt če bo treba.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava