kronika

Stari znanci policije iz Bele krajine vlamljali v župnišča

6.2.2016 | 11:20 | M. Ž.

Stari znanci policije iz Bele krajine vlamljali v župnišča

Nova Gorica, Grosuplje - Nepridiprave z območja Bele krajine, ki so najprej vlomili v župnišče v Batujah, nato so na drzen način in zamaskirani vlomili v župnišče v Braniku, želeli pa so oropati že župnišče na območju naselja Grahovo, so policisti izsledili blizu Grosupljega, je včeraj poročali na spletni strani 24ur.com. Vsi so stari znanci policije, saj so jih v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije in policisti z območja PU Nova Gorica so, kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, v sklopu intenzivne kriminalistične preiskave več premoženjskih kaznivih dejanj na škodo župnišč uspešno preiskali dve kaznivi dejanji.Gre vlom v župnišče v Batujah v občini Ajdovščina in rop v Braniku v občini Nova Gorica, oba sta se zgodila 20. januarja v večernih urah.

Po pisanju na spletni strani se je pet storilcev z osebnim avtomobilom pripeljalo v bližino župnišča v Batujah, kjer so skozi stranska vrata vlomili v župnišče ter odnesli nekaj sto evrov gotovine in pobegnili. Nato so se napotili proti naselju Branik v tamkajšnje župnišče. Policija je ugotovila, da so zamaskirani storilci na drzen način vlomili skozi dvokrilno okno tamkajšnjega župnišča in vstopili, pri tem pa so naleteli na oškodovanca, mu zagrozili in od njega zahtevali gotovino. Grozili so mu s solzivcem oziroma plinskim razpršilcem, saj so ga večkrat poškropili po obrazu. Oškodovanec jim je izročil denarnico, v kateri je imel poleg osebnih dokumentov in gotovine tudi plačilne kartice, nato pa so si prilastili še manjšo torbico z nekaj gotovine in druge predmete. Zaradi lažje poškodbe oči je oškodovanec kasneje poiskal pomoč v šempetrski bolnišnici.

Nepridipravi so župnišče zapustili in se odpeljali na območje naselja Grahovo v občini Cerknica in skušali oropati tudi tamkajšnje župnišče.

Osumljence so na podlagi usklajene koordinacije dela policijskih uprav Nova Gorica in Ljubljana ob 23.44 izsledili in jim odvzeli prostost blizu Grosupljega. Novogoriški kriminalisti in policisti so štiri osumljence iz Bele krajine, stare 25, 29, 31 in 32 let, dva dni kasneje prepeljali k preiskovalnemu sodniku. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper tri osumljence, stare 29, 31 in 32 let, odredil pripor, četrtega, 25-letnega, pa so po zaslišanju izpustili na prostost. V okviru kriminalistične preiskave so identificirali tudi petega osumljenca, ki je star 19 let, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo, je poročala spletna stran 24ur.com.

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.2.2016 2 (2) (0)Ocenibutec&butec 
Potrebni so bili spovedi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava