ostali športi

Župan sprejel najboljša mlada šahista - Dobrovoljca in Zirkelbacha

20.4.2016 | 10:00 | L. M.

Sprejem:  od leve proti desni: Maj Zirkelbach, župan Gregor Macedoni, Vid Dobrovoljc in Robert Rudman, predsednik Šahovskega društvo KRKA Novo mesto

Sprejem:  od leve proti desni: Maj Zirkelbach, župan Gregor Macedoni, Vid Dobrovoljc in Robert Rudman, predsednik Šahovskega društvo KRKA Novo mesto

Novo mesto - Šahovsko društvo Krka Novo mesto v letošnjem aprilu praznuje sedemdeset let delovanja. Ob slovesni občinski prireditvi so prejeli Grb Novega mesta za dolgoletne uspehe in širjenje šahovske kulture. Nagrado so posvetili vsem starejšim šahistom, ki so dolga leta organizirali delo v društvu in uspešno tekmovali na republiški in državni ravni.

Ta ponedeljek je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sprejel najboljša mlada igralca našega društva -Vida Dobrovoljca in Maja Zirkelbacha, ki sta februarja v Portorožu osvojila naslova posamičnih mladinskih državnih prvakov do 16 oz.18 let. Oba sta se s tem uspehom uvrstila v slovensko mladinsko reprezentanco in bosta letos nastopila tako na evropskem ekipnem kot evropskem posamičnem mladinskem prvenstvu. Kot pravi Robert Rudman, predsednik Krkinega šahovskega društva, so ob tej priložnosti predstavnikom občine pojasnili svoje delo, organizacijo in prihodnje tekmovalne načrte.

V soboto začetek odprtega državnega prvenstva na Otočcu

Osrednji dogodek šahovskega tekmovanja se obeta že to soboto, 23. aprila, ko se bo v hotelu Šport na Otočcu začel osrednji dogodek šahovskega praznovanja. Dopoldne bo v kongresni dvorani občni zbor Šahovske zveze Slovenije, ob 14.45 pa se bo začelo letošnje Odprto državno prvenstvo za člane in članice Slovenija OPEN 2016.

Na njem bo sodelovalo okoli 60 najboljših slovenskih šahistov in šahistk, med njimi kar pet velemojstrov, prvi nosilec tekmovanja pa bo srbski velemojster Robert Markuš, trenutno 108. igralec na svetu. Šahisti bodo na Otočcu vse do 1. maja odigrali po devet partij, naslov prvaka pa bo poskusil obraniti dolenjski rojak velemojster Marko Tratar. Na prvenstvu bo nastopilo tudi šest mladih Novomeščanov, ki bodo v hudi konkurenci poskusili osvojiti čimveč toč za svetovno jakostno lestvico. Posebna zanimivost prvenstva bo “live online” prenos vseh partij s posebnimi elektronskimi šahovnicami, zato bodo partije lahko v živo spremljali ljubitelji šaha iz vse Slovenije in širnega sveta. Prenos bo potekal na spletni strani tekmovanja http://www.sah-zveza.si/rez/1604/si16ch/.

‹ nazaj

Komentarji (5)

20.4.2016Ocenikorl 
po mesti se pa sliš da namirno uničuje ene druge športe ta nš župn. ?
21.4.2016–1 (0) (1)Oceniobčan 
Katere ? Kako... zakaj ? saj šah ni šport...šah je šah:)
21.4.2016Ocenikorl 
neki se sliš po mest ena štala u športi Nm neka afera spet kjer so vpleteni vsi tazgornji ?
21.4.2016OceniURBAN 
O neeee..že spet , pa še v športu...ajajaj sicer pa nič čudnega, če je že povsod bo pa še v športu zakaj bi šport bil izjema? :) kaj pa je blo? Tud mene zanima? Kdo je vpleten pa ne da je spet župan in njegova ekipa ?
22.4.2016 3 (3) (0)Ocenikorl 
Menda se dnar tala drustvom taku ku se zupani zahoce . Mimu procedur na osnovi osebnh vez po politicni liniji in direktivi taku eni dobijo za spricar drugi pa za namisljene projekte najvec pa se taku skodi sportnikom ku niso po godi zupani in se unicuje namirno dolocene sporte u nm kr pa je sramota vpleten je pa zupn in njegovi najozji pajdasi .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava