gospodarstvo

Zavarovalnice Tilia ne bo več, samo Sava

22.4.2016 | 16:00 | I. V.

Foto: B.D.G.

Foto: B.D.G.

Novo mesto - Kot so sporočili iz Skupine Sava Re, ki bo strateško povezala Zavarovalnico Maribor, Zavarovalnico Tilia, Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje, je ta včeraj zaposlenim predstavila novo ime skupne zavarovalnice – Zavarovalnica Sava in njeno prenovljeno podobo. Z združitvijo vseh zavarovalnic bodo tako uresničevali razvojne priložnosti na trgih Evropske unije.

Konec leta bo zaživela nova, združena in druga največja zavarovalnica v regiji držav bivše Jugoslavije, pod skupnim imenom Zavarovalnica Sava z moderno organizacijsko kulturo, ki bo presegla »lokalizacijo« trenutnih tržnih deležev. Sinergijski učinki združenih družb naj bi novi entiteti prinesli stroškovno učinkovitost, zato bo posledično lahko konkurenčna in uspešna tudi na daljši rok.

Konec leta tudi formalno-pravno končana združitev

V mesecu maju bodo novo podobo in ime predstavili svojim strankam in poslovnim partnerjem ter nadaljevali z intenzivnim združevanjem po posameznih področjih. Predvidoma novembra naj bi bila končana formalnopravna združitev z vpisom v sodni register in vstop Zavarovalnice Sava na trg, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (2)

22.4.2016 3 (5) (2)Ocenianonymous 
Še to napišite, da bo sedež v Mariboru in da je to pogreb za Tilio. Vse pomembne funkcije odhajajo iz Novega mesta, tukaj ostane samo majhna podružnica, ena izmed mnogih. Sicer v veliki bleščeči stavbi, kjer pa bo kmalu veliko prostega prostora...
25.4.2016OceniMiha Smrekar 
Ne pozabimo, da se Sava izliva v Donavo. DUNAV OSIGURANJE, če se še kdo spomni.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava