posavje

Med urejanjem okolice šole odkrili vodnjak

26.4.2016 | 13:15 | M. M.

Med urejanjem okolice šole odkrili vodnjak
Med urejanjem okolice šole odkrili vodnjak

Artiče - Voda je vir življenja, je bila vodilna misel nastopajočih otrok ob odprtju prenovljenega vodnjaka pri Osnovni šoli Artiče. Ravnateljica Vesna Bogovič je dejala, da je šola z veseljem podprla predlog domačinov za obnovo vodnjaka, ki so ga odkrili med urejanjem okolice šole.

V spomin na prvi vodovod v Artičah so krajani z lastnim delom in donacijami ter materialom obnovili vodnjak. Kot je na prireditvi dejal brežiški župan Ivan Molan, je vodnjak etnološki spomenik, ki bo sedanjim generacijam pričal o življenju nekoč ter hkrati opozarjal na pomen pitne vode.

Dogodka ob odprtju so se poleg učencev in učiteljev udeležili tudi predstavniki KS Artiče in domači prostovoljci, ki so omogočili obnovo vodnjaka, so včeraj sporočili iz občine Brežice.

‹ nazaj

Galerija (8)

a-11
a-12
a-13
a-14
a-15
a-16
a-17
a-18

Komentarji (4)

26.4.2016OceniKajtimar 
avtor tega članka M.M. je pozabil na dejstvo. vsak posameznik oz. gospodinjstvo, ki ima možnost priklopa na vodovodno omrežje ne sme uporabljati naravnih vodnih virov
26.4.2016 1 (1) (0)OceniVELES 
RE Kajtimar po tvoje nihče, ki je priklopljen na vodovodno omrežje ne sme piti iz studenca, ne plavat v rekah , jezerih in morju- skratka v naravnih vodnih virih :-))!! Sploh pa je prepovedano zbiranje deževnice in njena uporaba za potrebe posameznika ali gospodinjstva! Tudi deževnica je naravni vodni vir ! Pa kje ti pobiraš tako pametne??
26.4.2016Ocenidejstvo 
Žal ima Kajtimar prav. Gremo naproti amerikanizmu in izvajanju politike in zahtev multinacionalk. Malo se pozanimaj, kam gre vse to okoli koriščenja vode. Je kar nekaj tudi pri nas napisano okoli tega, da ne bi bil preveč neprijetno presenečen kasneje. Marsikaj se bo še dogajalo okoli tega in to kmalu.
27.4.2016 1 (1) (0)OceniVELES 
@ dejstvo - to, o čemer pišeš ti, nima prav nobene zveze z navedkom Kajtimara! Razprodaja danes največje dobrine na svetu - vode tujcem, je v Sloveniji že dolgoletna praksa. Čigava pa je Radenska, čigava bo Kostela, kdo je kupil eksluzivne pravice do vode iz vrtin pivovarn?Kdo jamči, da se ne bo pojavil Nestle, svetovni monopolist s pitno vodo? Ali pa se je že . S kako hčerinsko družbo!! Razprodal bomo še tisto, kar je za življenje nujno - pitno vodo! Sicer pa kaj je še sploh slovenskega ob dejstvu, da tovarn v slovenski lasti več ni, da že s pitno vodo gospodarijo tujci, pa z odpadnimi vodami tudi, politiko pa nam tako in tako vse od osamosvojitve diktirajo iz ZDA ali Bruslja .... V socializmu se nam o nečem takem niti sanjalo ne bi, kaj šele da bi bili temu priča!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava