dolenjska

V Drot-u ostro o umestitvi kulturnega centra

31.5.2016 | 19:20 | J. S.

Umestitev kulturnega centra ob železnici je na zadnji seji občinskega sveta zagovarjal Peter Gabrijelčič. (Foto: arhiv DL/J. S.)

Umestitev kulturnega centra ob železnici je na zadnji seji občinskega sveta zagovarjal Peter Gabrijelčič. (Foto: arhiv DL/J. S.)

Trebnje - Na nedavno umestitev novega kulturnega centra v Trebnjem – kot najustreznejšo različico je občinski svet prejšnji teden sprejel lokacijo ob železnici – so se danes ostro odzvali v Drot-u, ki ima sicer v tukajšnjem občinskem svetu šest svetnikov in svetnic.

V sporočilu za javnost, ki so ga naslovili »Trebanjski veleumi so hoteli uničiti športni park Trebnje, tako kot so že uničili drevesa pred občinsko stavbo«, so med drugim poudarili, da Trebnje nima strateških razvojnih dokumentov, o katerih bi lahko podali mnenje občanke in občani, zato se omogočajo pogoji za ribarjenje v kalnem in politične kupčije, ki škodijo razvoju mesta, pomanjkanje vizije pa se je pokazalo prav pri sprejemanju odločitve o umestitvi kulturnega centra, ko je politika »povozila« 6-letno delo krajevne skupnosti Trebnje in njenih krajanov.

Sporočilo za javnost v nadaljevanju objavljamo v celoti:

»Dejstvo je, in to poudarjamo že ves čas, da Trebnje nima strateških razvojnih dokumentov, o katerih bi lahko podali mnenje občanke in občani, zato se omogočajo pogoji za ribarjenje v kalnem in politične kupčije, ki škodijo razvoju našega mesta. Ravno to pomanjkanje vizije in strategije se je spet v polni luči pokazalo pri sprejemanju odločitve o umestitvi Kulturnega centra v našem mestu. Ponovno je, namesto stroke, odločila politika in „povozila“ 6-letno delo KS Trebnje in njenih krajanov. Skrivanje za plačanim "strokovnim mnenjem" zagotovo ne odraža pravega stanja v Trebnjem. Prof. Gabrijelčič je namreč le tri leta nazaj ugotavljal, da centru Trebnjega primanjkuje objektov, ki generirajo popoldansko družbeno življenje in zato je nujno potrebno Kulturni center in podobne objekte umestiti v sam center mesta. Danes pa, ob plačanem strokovnem mnenju s strani Občine Trebnje, ugotavlja drugače.

Veseli smo, da DROT ne sodeluje pri podmiznih kupčijah, hkrati pa tudi ne pri malomeščanskih razmišljanjih naših občinskih veleumov. Ta isti so pred časom s podobno plačano študijo želeli uničiti trebanjski športni park in tam izgraditi različne objekte. Načrte o tem še danes lahko najdete na svetovnem spletu. Samo odlični podpori DROTu, ki ste jo prav vi, naši volivci, izrekli na zadnjih volitvah, ko je skoraj vsak četrti volivec oddal glas za DROT, se lahko zahvalimo, da smo preprečili to neprimerno dejanje, prav tako podprto s strokovnim mnenjem. Zato imamo danes v centru Trebnjega že obrise Športnega parka, ki ga dnevno obiskujejo številni Trebanjci, in nam čestitajo številni po Sloveniji. Prepričani smo, da bi se tako zgodilo tudi z umestitvijo Kulturnega centra v center našega mesta, zato smo ponosni, da nismo soglašali z umestitvijo Kulturnega centra ob hrupni in neprimerni lokaciji ob železnici, ki ne bo pripomogla k oživitvi našega centra mesta, temveč bo pripomogla k nadaljnjemu mrtvilu v mestu. Kulturni center smo sicer potrebovali že včeraj in ne jutri in le trebanjskim veleumom se je potrebno zahvaliti, da ga še nimamo. Zato pa, kakor vedno, svojo politično moč uveljavljajo pred željami svojih občanov, namesto, da bi vsi skupaj usmerili vse svoje moči za naše skupno dobro.

DROT bo kakor do sedaj, še naprej deloval v korist naših občanov in sodeloval z vsemi političnimi skupinami, vendar bomo tudi na glas povedali, kadar in ko se ne strinjamo s političnimi kupčijami, ki ne prinašajo napredka. Mi smo s številnimi aktivnostmi že pokazali in dokazali, da poslušamo glas ljudstva in tudi v prihodnje bo tako!«

‹ nazaj

Komentarji (8)

31.5.2016OceniKrajan 
Kaj ni KS katete predsednik član vrha stranke Drota dal podelayi drevesa in s trm uredoti mrdtnrgs jedra. S tem ste se hvalili v Drotu, kar na enkrat ps je kriv źupan. Špela lahko kandidiraš tudi na nadlednjih volitvah pa ne boš zmagala. Predobro poznamo preteklost.
1.6.2016OceniJani 
Po mojih informacijah krajevna skupnost ureja mestni park, kar je če se mene vpraša zadnji čas. Prostor pred občino, kjer so stala drevesa pa občina. Upam, da se park jeseni uredi in zasadi, pred občino pa si to malo težje predstavljam, razen če ne bodo odstranili vsega asvalta. Živi bili in videli. Kar pa se tiče kulturnega doma, jim dam popolnoma prav. Center Trebnjega je neurejeno mrtvilo in 10 let odkar je župan Kastelic za center ni bilo narejenega nič.
1.6.2016 1 (1) (0)OceniObčan 
Smeh! Sedaj je pa župan kriv za posek dreves. Pa saj je Dejan pisal po FB kako to ureja KS. Kakšno sprenavedanje! Drot je izgubil kompas. Prostora za občinsko stavbo ni zato je smiselno o postavitvi kulturnega doma razmišljati ob železniški postaji.
1.6.2016Ocenisamo 
:) dokler je ustrezalo županu sta delala skupaj, sedaj pa se obračajo vsak po svoje.. kolikor mi je znano tudi KS ni nikoli sprejela nobenega dokumenta o kulturnem domu ampak samo o ureditvi parka pri CIK-u in ideja o ureditvi foma vive skozi Trebnje.
1.6.2016OceniNejc 
DROT - Me zanima kako ste si v centru zamislili rešiti ozko grlo pri uvozu k zdravstvenem domu - že sedaj je gužva, po vaši varitanti KD pa bi po moje bila še večja (več vozil, več pešcev,...)? Hrup ob železnici - ga sploh ni veliko, pri tej količini vlakov, ki vozi-ne vozi :)
1.6.2016OceniObčan 
Drot je še vedno spentlan z županom. Vsake toliko morajo nekaj butnit ven, da ne bi bilo preveč sumljivo.
1.6.2016OceniObčan 
Kaj se DROT-ovci delaj norca iz nas?!? Kdo je sprejel plan za podiranje dreves v centru? KS Trebnje! In kdo je predsednik v KS-u in kdo ima večino? DROT-ovci in DROT-ovec. Pa ti so k Kastelc! Najprej naredijo in se Smuk še hval z tem po FB potem pa pirje na glavo pa druge krivit za njihove neumnosti. Se vid da so zadne časa veliko z njim v kompaniji! Večje svinjarije kot jih zdej delajo pa res že težko... še tisto zelenico ki je v centru bi pozidal... tako ja, podirat drevesa pa vse pozidat. Pa spomnit je treba da hočejo vrtičke za pošto tut spremenit v športno-adrenalinski park tega pa nč ne napišejo. Si hoče en oreng dolgotrajne spomenike postavlat v Trebnjem. Najlepši pločnik v Trebanjski občini si je že zrihtal pred hišo! Sicer pa bo spet Slovo poletju, ko bo vse pozableno, sam ne vem od koga bo letos, ko ni volitev od KS Trebnje al od Drota? Se vid takoj, samo človeka spravi k koritu pa takoj vidiš kakšen je - Njih in njihovih ne podprem več na volitvah, glih tko ne Kastelca, so iz iste župe - bo treba oreng razmislt koga podpret naslednjič.
3.6.2016Ocenisamo 
Občan.. do neke mere imaš prav. BI bilo pa dobro vedeti, da tudi v drotu ni Smuk več "taglavni".. Dela bolj v "španoviji" z županom in solira, po moje tudi mimo drota...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava