ostali športi

Glavni turnir na Otočcu s šestimi Slovenci

3.6.2016 | 07:15 | M. K.

Simbolna slika; arhiv

Simbolna slika; arhiv

Otočec - Na Otočcu se bo danes začel glavni turnir Mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu. Slovenija bo na tekmovanju svetovne serije imela rekordnih šest tekmovalcev, štirim, ki so bili zaradi domače kvote uvrščeni neposredno, sta se po kvalifikacijah pridružila še Jan Žibrat in Ludvik Peršolja.

Pri moških posamezno sta imela nastop na turnirju svetovne serije z nagradnim skladom 35.000 dolarjev že zagotovljen Bojan Tokić in najboljši mladinec sveta Darko Jorgič, pri ženskah sta po kvalifikacijah ostali osamljeni Alex Galič in Manca Fajmut.

V prvem krogu se bo Tokić, prvi slovenski adut, ki je imel tokrat pri žrebu nekoliko več sreče kot na prejšnjih turnirjih, pomeril s Portoričanom Brianom Afanadorjem, Jorgiča pa čaka Madžar Krisztian Nagyi, če ga premaga, se bo v drugem krogu najbrž pomeril s prvim nosilcem, to je po odpovedi Nemca Dimitrija Ovčarova Japonec Jun Mizutani, šesti igralec sveta.

Tekmec Žibrata bo Britanec Sam Walker, super težka naloga pa čaka Peršoljo, njegov tekmec bo zmagovalec turnirja v Zagrebu prejšnji teden Južnokorejec Yoo Saehyuk.

Fajmutova se bo v prvem krogu merila s Tajvanko Wang Yi-Ju, Galičeva pa s Španko Saro Ramirez, nekdanjim Tokićevim dekletom.

Tokić in Jorgič sta uvrščena tudi med najboljših 16 parov, pri ženskah je v enakem položaju tudi Galičeva, ki med dvojicami igra skupaj s Švicarko Rachel Moret.

Turnir svetovne serije je v Sloveniji spet po štirih letih, tokrat ga v organizaciji NTK Krka gosti Otočec in ne Velenje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava