nogomet

Upanje za Krko? Zavrč ne bo igral prve lige

6.6.2016 | 12:15 | B. B.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Ljubljana - Nogometni klub Zavrč je bil neuspešen tudi na drugi stopnji licenciranja in prihodnjo sezone ne bo igral v 1. slovenski nogometni ligi. Licenčna komisija NZS za pritožbe je potrdila odločitev komisije za licenciranje, ki zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev Zavrču ni izdala dovoljenja za tekmovanja UEFA in 1. SNL .

Nogometna zveza Slovenije bo v postopkih za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije upoštevala športne rezultate v sezoni 2015/16 in dokončne licenčne rezultate, o sestavi lig pa bo v skladu s svojimi pristojnostmi dokončno odločal izvršilni odbor NZS.

Postopke, ki sledijo, na NZS ne komentirajo, najbližja uvrstitvi v prvo ligo pa sta izpadla Krka in Aluminij, ki je v 2. SNL osvojil drugo mesto, nato pa v kvalifikacijah za prvo ligo ni uspel prav proti Zavrču.

‹ nazaj

Komentarji (4)

6.6.2016OceniJan 
Če izpolnjuje pogoje, bo šel v 1. ligo Aluminij. Drugače se mesto ponudi Ptuju. Krka kot zadnja nima možnosti, ker gre za direkten izpad. Pred tremi leti je bilo enako in je Krka šla v Prvo ligo na podoben način, kot šele tretje uvrščena v 2. ligi. Sedaj je situacija povsem enaka.
6.6.2016Ocenidolenjc 
Športno se tako eni kot drugi niso priigrali prve lige. Atribut Krke je že pridobljena Licenca za prvo ligo za sezono 2016/2017. Na koncu odloča NZS.
7.6.2016OceniJan 
Upravni odbor NK Aluminij je sprejel povabilo Nogometne zveze Slovenije in bo v naslednji sezoni postal deseti član Prve lige Telekom Slovenije. .... Najbrž je v Novem mestu že kdo kakšen epileptičen napad fasal od strahu, če bi morali še eno leto gledat da Elan nastopa v Prvi ligi.
7.6.2016Oceniobčan 
ma dejte no. ne more bit spet v prvi ligi......... ne zaslužijo si sej je tut druga liga dobra. bod vsaj na kocu sezone nekje na sredini lestvice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava