gospodarstvo

Razkrivamo novega clia: od februarja "made in Novo mesto"

13.6.2016 | 12:30 | M. M., foto: Renault Nissan Slovenija

Razkrivamo novega clia: od februarja "made in Novo mesto"

Novo mesto - Renault je 26 let po predstavitvi prvega Clia in po več kot 13 milijonih prodanih primerkov po vsem svetu to svojo prodajno uspešnico prenovil in zdaj predstavlja novi Clio. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je ta še bolj zapeljivo privlačen zahvaljujoč svetlobnemu pečatu in žarometom s svetilnimi diodami Full LED Pure Vision ter novim oblikovnim elementom in opremi, hkrati pa ponuja enega najobsežnejših naborov pogonskih sklopov na trgu. Na slovenski trg prihaja jeseni 2016, od februarja 2017 dalje pa ga bodo izdelovali tudi v novomeškem Revozu.

Leta 2012 predstavljeni Clio četrtega rodu je bil prvi Renaultov model z novim oblikovnim slogom znamke. S prevzemom značilnega svetlobnega pečata žarometov in dnevnih luči v obliki črke C na določenih različicah novi Clio potrjuje svoj položaj oblikovne ikone Renaulta, so sporočili iz francoskega proizvajalca vozil in dodali: Na prednjem delu je preoblikovana maska, ki uokvirja velik Renaultov romb, in je v spodnjem delu razširjena, s čimer daje pridih modernosti. Zadaj je predrugačen spodnji del odbijača, ki zagotavlja večjo čvrstost. V ponudbo so dodane štiri nove karoserijske barve (intenzivno rdeča, titanovo siva, biserno bela in jekleno modra), prenovljena pa je tudi ponudba platišč in okrasnih pokrovov koles.

Našteli so še vrsto drugih novosti, sicer pa boste lahko novega Clia na cestah videli v drugi polovici septembra, že danes pa v spodnji fotogaleriji.

‹ nazaj

Galerija (9)

c-11
c-12
c-13
c-14
c-15
c-16
c-17
c-18
c-19

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava