kronika

Medvedi pri Belsadu; danes brez elektrike

27.6.2016 | 07:10 | M. K.

Simbolna slika (foto: arhiv)

Simbolna slika (foto: arhiv)

Včeraj dopoldne so v Črnomlju na območju bivše tovarne Belsad opazili medvedko z mladičem in manjšega medveda. Obveščeni so bili lovci LD Črnomelj in pristojni iz intervencijske skupine za velike zveri.

Pozabil hrano na štedilniku

Ob 17.35 je v Tesarski ulici v Kočevju zagorelo v stanovanju. Gasilci PGD Kočevje so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, odmaknili pozabljeno hrano s štedilnika, prebudili lastnika in prezračili stanovanje. Na kraju so bili prisotni policisti.

Goreli odpadki

Ob 23.18 so posredovali gasilci PGE Krško v Kerinovem grmu, občina Krško, kjer so pogasili manjši požar odpadnega materiala.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 7.00 do 8.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MIRNA PEČ1 na izvodu MIRNA PEČ.

Distribucijska enota Krško nadzorništvo Mokronog obvešča, da bo danes:

- med 8.00 in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje ŠKRLJEVO izvod DRAGA;

- med 9.00 in 13.00 uropa na območju transformatorske postaje HOM izvod HOM.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo:

- od 7.30 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRADIŠČE PRI ŠENTJERNEJU;

- od 11.00 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP TOLSTI VRH.

nadzorništvo Črnomelj obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.45 do 13.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP NAKLO, TP MALE RODINE, TP RODINE PRI ČRNOMLJU, TP PLANINA in TP MIRNA GORA;

- od 8.15 do 9.30 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DRAGOVANJA VAS izvod Vas.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo od 7.30 do 9.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOLUŠNIK.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto med 8. in 9.30 uro na območju TP Straža, med 10. in 12.30 uro na območju TP Ardro in Pijana gora ter med 13. in 14.30 uro na območju TP KripsarMa na področju nadzorništva Sevnica med 8.30 in 13. uro na območju TP Hantine, Male Drušče, Rogačice, Primož, Osredek pri Zavratcu in Hubajnica ter na področju nadzorništva Krško okolica med 9. in 11. uro na območju TP Prižev dol.

‹ nazaj

Komentarji (5)

27.6.2016–2 (0) (2)OceniJan 
Ti si strokovnjak na tem področju. Si najbrž delal raziskave o številu medvedov in njihovem vplivu na gozdove in ljudi ki živijo v bližini njih? Čeprav mislim da nisi. Po moje samo malo jutranji ponedeljkov gnev stresaš naokoli. Ker smo vendarle na srečo v demokraciji, pa imamo svobodo govora in lahko tudi tvoje bedarije beremo. Težko je biti nesrečen in nezadovoljen z lastnim življenjem in dosežki, razočaranjem zaradi lastne nesposobnosti. Potem je pa vsakdo prava tarča, da si malo spucaš dušo, a? Lovci, politiki, gospodarstveniki, kulturniki. Težko je biti brezmadežen in popoln, a? Beden v svoji majhnosti.
27.6.2016 2 (3) (1)OceniVeritas 
Jan izliva lastna čustva ....Grenke izkušnje, a ne Jan??
27.6.2016 1 (1) (0)Ocenikorl 
@Jan nared si medvedjo uslugo in se spel. Tm nekam u 3pm... kjer ti bodo jagri slavospev po flinti zagodli. Veš tisti častni...v skrbi za varno okolje.
27.6.2016 1 (1) (0)OceniUps!!! 
So hlačoni pršli na marmelado. Niso bli seznjanjeni, da je šel Belsad po gobe .....
27.6.2016Ocenikorl 
so slišali kosmatinci da se na rotovži cedita med in mleko kmal bojo pršli namočt šape...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava