dolenjska

V Novem mestu zapora Trdinove ceste, v Šentjerneju v Dobravici

30.6.2016 | 11:30 | L. M.

V Novem mestu zapora Trdinove ceste, v Šentjerneju v Dobravici
Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Novo mesto, Šentjernej - Z Mestne občine Novo mesto sporočajo, da bo do konca julija leto zaradi nujnih sanacijskih del na kanalizacijskem vodu in jaških potekala delna zapora Trdinove ulice. Zapora bo potekala v dveh fazah. V prvi fazi bo zapora Trdinove ulice potekala od križišča pri OŠ Grm do uvoza v desno slepo ulico. Ko bodo dela zaključena, se bo promet na tem odseku sprostil, zapora pa se bo premaknila od uvoza v desno slepo ulico do dvorišča OŠ Grm oziroma uvoza v Adamičevo ulico. Obvoz je urejen mimo tovarne Revoz.

Strokovni pregled dotrajanosti kanalizacije na Trdinovi ulici je pokazal, da je na nekaterih mestih prišlo do globokih lukenj in poškodb na betonskih ceveh kanalizacijskega voda. Zato je nujno potrebno izvesti kanalizacijska vzdrževalna dela na kanalu in jaških, po sanaciji pa se bo na tem odseku zamenjala tudi celotna asfaltna površina. Dela bodo predvidoma zaključena do konca julija 2016. V času zapor bo promet potekal po ustrezno označenem obvozu, dostop do domov bo omogočen tudi vsem občanom, ki bivajo v neposredni bližini izvajanja del.

Na občini občane prosijo za razumevanje in potrpežljivost, saj spremembe prinašajo izboljšave, v času, ko se izvajajo, pa znajo povzročiti kakšno nevšečnost.

Zapora v šentjernejski občini

Sporočilo o zapori ceste pa prihaja tudi iz šentjernejske občine. Občane naselij Dobravica, Šmalčja vas – Gabrina in Novomeške ceste obveščajo, da bodo pričeli z odstranitvijo obstoječega poškodovanega mostu preko potoka Kaluder ter z gradnjo novega. Zaradi navedenih del bo v tem delu cesta popolnoma zaprta. Dostop do vseh objektov bo kljub temu omogočen. Dela bodo končana najkasneje do 20. avgusta letos.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava