Veter podiral drevesa; danes brez elektrike

21.7.2016 | 07:05

Včeraj pred Balneo (Foto: B. B.)

Včeraj pred Balneo (Foto: B. B.)

Včeraj okoli 18. ure je močno neurje zajelo občini Straža in Dolenjske Toplice. Že sinoči smo s fotografijami poročali o razdejanju pred topliškim hotelom Balnea, kjer se je podrlo več dreves in pod seboj pokopalo nekaj avtomobilov. Dežurne službe sicer včerajšnje dogajanje davi takole povzemajo:

Občina Straža

V Straži je v ulici Na žago meteorna voda zalila kletne prostore podjetja ARTLES in kurilnico stanovanjske hiše, na Novomeški cesti pa gostinski objekt. Podrto drevje je oviralo promet na cesti v kraju Podgora, na relaciji Vavta vas-Drganja sela, v Drganjih selih in v Straži v ulici Na žago. Drevo je padlo na progo pri železniški postaji Straža, na gospodarski objekt v Rumanji vasi ter ogrožalo stanovanjski objekt v Straži. Zaradi neurja je bila prekinjena dobava električne energije v kraju Drganja sela. Posredovali so gasilci PGD Dolenja Straža, Vavta vas in GRC Novo mesto.

Občina Dolenjske Toplice

Podrto drevje je oviralo promet na cesti Selišče-Bušinec, Dolenje Sušice-Gorenje Sušice, Podturn-Veliki Rigelj in v Starih Žagah. Več podrtih dreves je bilo tudi na jasi v Dolenjskih Toplicah, na parkirišču Balnea, pred parkiriščem Osnovne šole Dolenjske Toplice, v kampu Dolenjske Toplice in v taboru Dolenjske Toplice. V Velikem Riglju je veter razkril streho stanovanjske hiše, na Cvibljah pa je drevo padlo na prikolico. Na relaciji Gorenje Sušice-Lubanec-Uršna sela je več dreves padlo na električne vodnike. Podrta drevesa so odstranjevali gasilci PGD Dolenjske Toplice, Dobindol, Podturn, Soteska in GRC Novo mesto, skupaj 28 gasilcev.

Poškodovan otrok

Ob 17.40 se je na igrišču v Šegovi ulici v Novem mestu pri vožnji s kolesom poškodoval otrok. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom rešili ukleščeno nogo, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pa so otroka oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Padel z lestve

Ob 15.34 je v naselju Mali vrh, občina Brežice, občan pri opravljanju kmetijskih del padel z lestve. Reševalci NMP Brežice so občana ustrezno imobilizirali in prepeljali v UC SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Ukleščen v traktorju

Ob 17.37 se je v naselju Višnje pri Ambrusu, občina Ivančna Gorica, traktor prevrnil in ukleščil voznikovo nogo vozniku. Gasilci GB Ljubljana, PGD Stična in Ambrus so s tehničnim posegom osebo rešili, zdravstveno oskrbo pa je nudila dežurna zdravnica ZD Ivančna Gorica. Poškodovanega voznika traktorja so prepeljali v UKC Ljubljana.

Vnele so se obleke v sušilnem stroju

Ob 17.28 so se v Rožni ulici v Kočevju v sušilnici restavracije v sušilnem stroju vnele obleke. Gasilci PGD Kočevje so goreče obleke iznesli in pogasili ter prezračili prostore.

Odstranili sršenje gnezdo

Ob 20.33 so gasilci PGD Obrežje, na Gradnikovi ulici, v občini Brežice, s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo s podstrešja stanovanjske hiše.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes od 7.00 do 9.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOBRUŠKA VAS2 , TP PRAZNIK, TP HUDENJE PRI GRMOVLJAH, TP GRMOVLJE2 1984.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 10.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MRAŠEVO;

- od 11.00 do 13.30 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STARI LJUBEN SV.VID.

Nadzorništvo Črnomelj obvešča odjemalce, da bo danes od 10.00 do 12.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SVIBNIK, TP DOL. PAKA, TP ZAJČJI VRH(ČR), TP USER, TP LOKVE, TP LOKVE 2.

Nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 13.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PODZEMELJ, TP ŠKRILJE, TP KZ KRASINEC, TP KAPLJIŠČE, TP BORŠT, TP PRILOZJE;

- od 8.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VAVPČA VAS izvod nad progo.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto na območju TP Dolenja vas izvod Dolenja vas med 08:00 in 10:00 uro. Na področju nadzorništva Sevnica, na območju TPe Rudnik nekovin med 08:00 in 11:00 uro, in na območju TP Čanje med 11:30 in 14:30 uro. Na področju nadzorništva Mokronog, na območju TP Pijavice vas izvod Smer Krmelj med 08:00 in 10:00 uro, na območju TP Rakovnik izvod Rakovnik med 10:00 in 13:00 uro in na območju TP Gomila izvod Smer Trebnje Dim med 13:00 in 15:00 uro.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava