dolenjska

Krki v prvem četrtletju padel čisti dobiček

28.7.2016 | 09:00

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto, Ljubljana - Krka in Telekom Slovenije bosta danes objavila poslovne rezultate za prvo letošnje polletje, hkrati pa bosta postregla tudi s četrtletnimi številkami. S tem se začenja sezona objav polletnih rezultatov največjih slovenskih podjetij, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Krka je na ravni skupine prvo četrtletje v medletni primerjavi končala s štiriodstotno rastjo prihodkov in s 27-odstotnim padcem čistega dobička. Padec dobička so v družbi pripisali predvsem prevrednotenju vrednosti izvedenih finančnih instrumentov, pa tudi manj ugodnim učinkom gibanja tečaja ruskega rublja v primerjavi z evrom.

Padec dobička je pričakovati tudi v drugem četrtletju, a bo ta zaradi stabilizacije rublja verjetno nekoliko manjši kot v prvih treh mesecih leta, nekoliko pa naj bi v letni primerjavi padli tudi prihodki v drugem trimesečju. Kot je pred časom na skupščini družbe razkril predsednik uprave Jože Colarič, so se namreč polletni prihodki v primerjavi z enakim lanskim obdobjem zvišali za približno odstotek, še pravijo na Slovenski tiskovni agenciji

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava