rokomet

V Riu od naših le rokometaši

3.8.2016 | 12:30 | I. Vidmar

Miha Zarabec

Miha Zarabec

David Miklavčič

David Miklavčič

Trebnje, Brežice - Dolenjske in posavske športnike bodo na olimpijskih igrah v Riu zastopali le rokometaši. Po pričakovanju sta dres slovenske olimpijske rokometne reprezentance oblekla Trebanjec Miha Zarabec in brežiški vratar Gorazd Škof. Miha Zarabec je organizator igre pri Celju Pivovarni Laško, ki ga je lani evropska rokometna zveza izbrala za enega najboljših rokometašev v ligi prvakov oziroma ga je uvrstila v skupina rokometašev, ki so v ligi prvakov naredili poseben vtis. Miha se je uveljavil v domačem Trimu, od koder se je preselil najprej leta 2012 v Maribor in od tam leta 2014 v Celje, kjer je na velika vrata vstopil v evropsko rokometno sceno.

Devetintridesetletni v Novem mestu rojeni brežiški vratar Gorazd Škof je nedvomno starosta olimpijske reprezentance. Svojo športno pot je začel v domačih Brežicah, od koder se je preselil najprej v sosednje Krško in potem v Trebnje. Naslednji stopnički njegove kariere sta bili velenjsko Gorenje in Celje, kot eden izmed najboljših vratarjev na svetu pa je bil zanimiv tudi za tuje klube. Tako je dve sezoni nosil dres Zagreba in igral tudi za francoske klube. S slovensko reprezentanco je med drugim osvojil tudi srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Z Dolenjske prihaja tudi Grosupeljčan David Miklavčič, ki se je med vrhunske rokometaše prebil prek trebanjskega Trima, za katerega je nastopal sedem let od 2004 do 2010, ko je prestopil v Gorenje, kjer igra še danes.

Za razliko od preteklosti tokrat v olimpijski reprezentanci ni dolenjskih ali posavskih atletov ali kolesarjev z izjemo Gorazda Štanglja, ki bo v Riu slovensko kolesarsko vrsto vodil kot selektor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava