kolesarstvo

V soboto dirka okoli Grma, v nedeljo Hrvaška-Slovenija (in zapore prometa)

24.8.2016 | 19:30 | J. A.

Foto: arhiv KK Adria Mobil

Foto: arhiv KK Adria Mobil

Novo mesto - V Novem mestu se obeta pester kolesarski vikend, v soboto in nedeljo bosta namreč tradicionalni mednarodni kolesarski dirki okoli Grma in Hrvaška – Slovenija, so sporočili iz KK Adria Mobil. Najmlajši bodo svojo priložnost iskali v soboto, medtem ko člani največ pričakujejo v nedeljo. Lansko zmago med člani bo branil Marko Kump, od letos član Lampre Marida.

Pester kolesarski vikend v Novem mestu se bo pričel s tradicionalno dirko okoli Grma. Organizator KK Adria Mobil pričakuje rekordno število tekmovalcev. Samo za elitno člansko dirko je ta trenutek prijavljenih preko 120 kolesarjev na čelu z lanskim zmagovalcem Markom Kumpom, ki je na tej dirki zmagal že trikrat. Gledalci bodo imeli redko priložnost, da bodo na isti dirki lahko spremljali kar dva Kumpa, kajti organizator pričakuje, da se bo otroške dirke udeležil tudi Markov sin Staš.

Sobotna dirka je namenjena predvsem mladim kolesarjem, ki bodo tako kot lani nastopili v sedmih starostnih kategorijah, kar je posebnost v Sloveniji. Poleg licenciranih kolesarjev bodo kot vedno prava atrakcija najmlajši – predšolski otroci ter šolarji od prvega do devetega razreda,

Tekmovanje se prične ob 13:45, ko nastopijo najmlajši v kategoriji dečkov D. Prevozili bodo tri kroge v skupni dolžini 3.300 m. Tekmovanje zaključijo člani nekaj po 18. uri. Za njih bo kriterijska dirka le uvod v nedeljsko »klasiko« Zagreb - Ljubljana.

ZMAGOVALCI:

2015 Marko Kump SLO Adria Mobil

2014 Konrad Patrik AUT Gourmetfei Simplon Wels

2013 Radoslav Rogina CRO Adria Mobil

2012 Marko Kump SLO Adria Mobil

2011 Marko Kump SLO Geox

Rekordna udeležba tudi v nedeljo

Start dirke bo v nedeljo v Zagrebu ob 12. uri. Po prevoženih 105 km karavana kolesarjev prvič pride v Novo mesto, kje bodo opravili še štiri tako imenovane “balkanska kroge”. Gledalci lahko na Glavnem trgu prvič kolesarje pozdravijo ob 14:30. Na startu bo okoli 170 kolesarjev iz petnajstih držav. Največ bo Avstrijcev, Italijanov, Madžarov in Slovencev. Devetega zmagovalca dirke bomo lahko pozdravili na Glavnem trgu nekaj po 16. uri, so sporočili iz kluba. Lanske zmage ne bo branil Marko Kump saj njegova nova ekipa Lampre Merida ne more nastopati na dirkah druge kategorije. Letošnji glavni favorit je Italijan Filippo Fortin, ki dobro pozna zaključek dirke na Glavnem trgu, saj je letos spomladi že zmagal na dirki GP Adria Mobil.

Trener Boštjan Mervar: "Letos bomo nastopili zelo oslabljeni, saj kar štirje naši kolesarji nastopajo na dirki Tour de l'Avenir. Poleg tega tudi Domen Novak še ni nared za dirko, vendar bo moral na strt, da zadovoljimo pravilom UCI. Ne glede na vse se bomo borili do konca, kot se za domači klub spodobi, in poskusili obraniti lansko zmago."

EKIPA: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Matej Drinovec, Matej mesojedec in Domen Novak

2008 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Radenska

2009 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Adria Mobil

2010 Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli Perutnina Ptuj

2011 Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt Adria Mobil

2012 Zagreb – Ljubljana: Marko Kump Adria Mobil

2013 Hrvaška – Slovenija: Riccardo Zoidl Team Gourmetfein – Simplon

2014 Hrvaška - Slovenija: Primož Roglič Adria Mobil

2015 Hrvaška – Slovenija Marko Kump Adria Mobil

Zapore prometa

Popolna zapora Trdinove ulice, dela Smrečnikove (od odcepa Resslova ulica) ter Mušičeve ulice bo v soboto med 13. in 20. uro zaradi kolesarske dirke okoli Grma.

Naslednji dan bo med 5. in 21. uro veljala popolna zapora prometa na Glavnem trgu in delu Rozmanove ulice. Med dirko bodo občasne zapore tudi na območju trase dirke oziroma Rozmanovi ulici, Seidlovi cesti, Šmarješki cesti, cesti skozi Lešnico do gradu Otočec, čez Strugo na Ratež, Petelinjek, Smolenjo vas, Šentjernejsko in Kandijsko cesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava