kronika

Slab dan za motoriste, dva sta se huje poškodovala

27.8.2016 | 18:30 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto M. M, arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto M. M, arhiv DL)

Nekaj po enajsti uri dopoldne sta se v razmiku nekaj minut na območju PU Novo mesto zgodili dve hudi prometni nesreči z udeležbo treh motoristov, traktorja in osebnega avtomobila – obe naj bi se zgodili zaradi prekratke varnostne razdalje motoristov, ki niso mogli več varno ustaviti za vozilom, ki je zavijalo levo, je sporočil vodja Operativno komunikacijskega centra Robert Perc.

Prva se je zgodila na cesti od Velikega Gabra proti Radohovi vas, na območju policijske postaje Trebnje. Po prvih ugotovitvah ogleda sta dva motorista pripeljala za kmetijskim traktorjem s priključkom (obračalnikom), ko je ta ravno začel zavijati na levo. Drugi motorist se domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje ni mogel več varnost ustaviti, trčil je v motorista pred sabo, nato pa ga je odbilo v obračalnik. 41-letnika so s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

70-letni motorist pred njim se ni poškodoval, prav tako ne 73-letni voznik traktorja. Za slednjega so sicer ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in so mu traktor zasegli, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ogled so opravili prometni policisti, o nesreči sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Trčil v avto

Druga prometna nesreča se je zgodila na cesti med Metliko in Črnomljem, pri Otoku. 54-letni motorist je domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil pred seboj, s katerim je 41-letnik ravno zavijal levo na stransko cesto. Motorist je padel in se hudo telesno poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Ogled so opravili metliški policisti, o dogodku pa sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, je še sporočil Perc.

Padel in se poškodoval

O še eni nesreči motorista poroča tudi novomeški center za obveščanje, in sicer je ob  14.46 v gozdu na Portovalu v Novem mestu z motornim kolesom padel motorist in se poškodoval. Reševalci ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca.

Odprli vrata

Ob 17.10 so na Seidlovi cesti v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v stanovanjskem bloku.

Našli mrtvega

Iz brežiškega centra za obveščanje so sporočili, da so ob 11.08 v Dolenji vasi pri Krškem gasilci PGE Krško ob prisotnosti policije vstopili v objekt, v  katerem so našli mrtvo osebo.

S ceste

Ob 17.06 je pri naselju Arto na območju Sevnice voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in nudili pomoč vlečni službi. Reševalci NMP ZD Sevnica so na kraju pregledali dve osebi.

‹ nazaj

Komentarji (4)

27.8.2016Ocenikorli 
te motoriste je treba s ceste dol spravt,to so sami norci
27.8.2016Ocenikorli 
zaradi enga bedaka,so kmetu vzeli traktor,jebeš tako sfukano državo
30.8.2016Oceni11 
pa loh bi napisal da je pol umru patut da so zahteval helihopter pa je naše zdravstvo zko za j...... de je mogu z rešilcom
2.9.2016 1 (1) (0)OceniMat 
Kaj je vam ljudje ? Trebnje, 73 let, brez izpita in pijan....Tega pijanega dolenca je treba spraviti iz ceste ne pa trezne motoriste.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava