novice

Kdo najbolj škoduje naravi?; Pri šivilji Faniki Godec v Škocjanu; Za nas je kuhala Sara Drašković

31.8.2016 | 18:00

Kdo najbolj škoduje naravi?; Pri šivilji Faniki Godec v Škocjanu; Za nas je kuhala Sara Drašković

Dolenjskemu listu je tokrat priložena Živa, v kateri boste našli veliko zanimivih tem. Branje vam bo zagotovo skrajšalo večere, zato je ne spreglejte. V njej med drugim:

ŠKODLJIVIH ŽIVALI NI, ŠKODLJIV JE LE ČLOVEK

Človek je v naravi gost in tako bi se moral v njej tudi obnašati, moral bi biti spoštljiv do vsega živega, tako do rastlin kot do živali. Meje poseganja v naravo si je človek že zdavnaj postavil zelo globoko v gozd. V sodobnem času si te meja sicer črta bolj ostro in se človekove posege poskuša bolj omejiti, a nam to ne uspeva najbolje. Kje so pravzaprav etične meje v odnosu med človekom in divjo živaljo? Podrobneje v Živi, prilogi Dolenjskega lista.

ŠIVILJA FANIKA IN NJENE ŠKARJICE

Obleka naredi človeka. Dandanes je težko najti dobro šiviljo ali krojača. Poklica sta premalo cenjena in bolj kot ne izumirata, šol zanje skorajda ni več, a kljub temu je nekaj tovrstnih mojstrov še mogoče najti. Tudi v našem koncu, kjer šiviljstvo kruh že dvajset let daje Faniki Godec iz Škocjana. Obiskali smo jo in preverili, kako izgledajo njene kreacije in koliko truda je vloženega vanje.

»PA TI SI RES ZA OŽEN'T!«

Decembra bosta minili dve leti, odkar Sara Drašković vodi kabinet župana MO Novo mesto Gregorja Macedonija. Kljub mladosti je vodila že vrsto mednarodnih in domačih projektov, a je to ne ustavi pri iskanju vedno novih izzivov. Glede vodenja kuhalnic pa pravi: »Zelo zelo rada kuham. In še raje dobro jem!« Tokrat je kuhala za nas, saj smo želeli preveriti, kako spretno vrti kuhalnico. Med pripravljanjem hrane je izdala veliko podrobnosti o sebi in svojem življenju, med drugim tudi o tem, če si sama sploh želi poroke in običajnega družinskega življenja.

Živa – priloga Dolenjskega lista! Pravo branje za septembrske večere!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava