posavje

Jutri še tretjič o Planinčevi in Kulturnem domu Krško

31.8.2016 | 14:50 | B. B.

Darja Planinc (Foto: A. K., arhiv DL)

Darja Planinc (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Po tistem, ko je upravno sodišče pred dnevi še drugič razveljavilo imenovanje Darje Planinc na položaj direktorice Kulturnega doma Krško, bo občinski svet občine Krško jutri, v četrtek, še tretjič odločal o njenem imenovanju.

Svetniki so gradivo za korespondenčno sejo prejeli v torek, v njem pa občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na več tipkanih straneh in v zapletenem pravniškem jeziku dokazuje, da zahtevani pogoj, tri leta delovnih izkušenj s področja kulture, Planinčeva izpolnjuje.

Na občino smo v ponedeljek naslovili tudi vprašanje, kdo po razveljavitvi sklepa o imenovanju Planinčeve za direktorico vodi Kulturni dom Krško. Dobili smo odgovor, da Planinčeva. Na naše vprašanje, na kakšni osnovi vodi zavod, ko pa je sodišče vendar razveljavilo njeno imenovanje, pa smo včeraj  dobili naslednji odgovor:

»Po naših podatkih sodba upravnega sodišča še ni bila vročena vsem strankam v postopku in zato še ni za vse pravnomočna. Prav tako ima Darja Planinc sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, ki je veljavna in do sedaj iz razlogov, navedenih v sodbi, še ni bila prekinjena.«

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.9.2016Ocenianka 
V občini Novo mesto to delajo bolj profesionalno. Najprej so za vodjo urada znižali zahtevano dobo za 1 leto ter še za 1/3 na račun izobrazbe. Pred tem so po navedbah v medijih eno leto "iskali" primernega kandidata, da je želena kandidatka med tem zaključila študij. In potem so med 19 kandidati izbrali želeno kandidatko. Vse lepo po zakonu, transparentno in po najvišjih etičnih normativih.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava