kronika

Traktorista poškodovana v delovni in prometni nesreči

19.9.2016 | 11:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Šentjernejski policisti so v noči na soboto pri Ruhni vas opazili prevrnjen kmetijski traktor. Na naslovu bivanja so izsledili voznika, ki je bil poškodovan po glavi. Na pomoč so takoj poklicali reševalce, ki so poškodovanega 66-letnega moškega odpeljali v bolnišnico. Kasneje so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 66-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad traktorjem, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj nesreče ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, danes poročajo s PU Novo mesto.

Metliški policisti pa so v soboto popoldne posredovali zaradi delovne nesreče v Drašičih. Ugotovili so, da se je pri delu v vinogradu poškodoval 58-letni moški, ki je popravljal traktor. Vozilo naj bi se pričelo premikati po klancu navzdol in ga povozilo. Huje poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nesreča na AC

Na avtocesti, pri izvozu za Novo mesto, je v petek nekaj pred 19. uro voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je vozil pred njim. V nesreči sta se lažje poškodovala udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu.

Razbijal pri starših

Sevniški policisti so v soboto popoldne odvzeli prostost 36-letnemu kršitelju, ki je v okolici Sevnice v počitniški hiši staršev razbijal in poškodoval inventar, vrata objekta in avtomobil. Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev in groženj staršem mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli Turka

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju v soboto popoldne izsledili in prijeli 20-letnega državljana Turčije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Odnesli kotel, orodje, torbico...

V Selah pri Raki je minuli konec tedna nekdo iz odklenjenega gospodarskega poslopja odnesel kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenji Nemški vasi so v noči na soboto neznanci ukradli stroj za rezanja asfalta in vibrirno ploščo. Lastnik je oškodovana za okoli 3000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Krškem je v soboto popoldan nekdo vlomil v avtomobil in zmaknil torbico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 300 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava