kronika

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

26.9.2016 | 13:30 | J. S.

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Poročali smo že o včerajšnji prometni nesreči v Dolenji Nemški vasi. Kot so danes sporočili z novomeške Policijske uprave, so bili trebanjski policisti o nesreči obveščeni nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 20-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,35 miligramov alkohola. V nesreči se je lažje poškodovala 18-letna potnica v vozilu udeleženca. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Pridržali pijanega voznika
Na Mejni prehod za mednarodni promet Metlika je v soboto popoldan z osebnim avtomobilom pripeljal 30-letni državljan Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola vozniku odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj so ga predali v postopek pristojnemu sodišču.

Predelani motor so mu zasegli
Med kontrolo prometa v Birčni vasi so policisti Postaje prometne policije Novo mesto ustavili mladoletnika, ki je vozil kolo s pomožnim motorjem. Zaradi suma, da gre za predelano vozilo, katerega največja dovoljena hitrost presega 25 km/h, so za moped odredili izredni tehnični pregled. Na tehničnem pregledu je bilo potrjeno, da gre za predelano kolo z motorjem, ki dosega hitrost 65 km/h. Vozilo so zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru pred zidanico v okolici Trebnjega je v petek dopoldne nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem.

V kraju Brezje pri Senušah je med 17. 9. in 24. 9. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Škode je za okoli 3000 evrov.

Na parkirnem prostoru v okolici Novega mesta je včeraj popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z osebnimi predmeti oškodovanke.

V okolici Sevnice pa je v noči na danes neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na vlaku so se skrivali Alžirci
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo vlaka, ki je vozil na relaciji Turčija–Nemčija, v tovornem delu našli skrite tri državljane Alžirije, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili z novomeške Policijske uprave.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava