dolenjska

Trebanjke tudi letos z evropskimi odličji

26.9.2016 | 20:15 | J. S.

Trebanjske mažorete so se z letošnjega evropskega prvenstva vrnile z novimi odličji. (Foto: J. S.)

Trebanjske mažorete so se z letošnjega evropskega prvenstva vrnile z novimi odličji. (Foto: J. S.)

Vodja Trebanjskih mažoret Darja Korelec

Vodja Trebanjskih mažoret Darja Korelec

Trebnje - V Vinkovcih na Hrvaškem je minuli konec tedna potekalo evropsko prvenstvo za mažorete, od koder so se tudi letos Trebanjske mažorete vrnile zadovoljne.

Skupina senior, ki jo vodita Maša Zarabec in Alja Vencelj, je vknjižila tretje mesto, kar je sicer prva evropska kolajna za najstarejšo sekcijo Trebanjskih mažoret. Skupina junior, ki jo vodita trenerki Špela Doles in Špela Strmec, je odnesla še mesto višje, vrnila se je namreč s srebrno evropsko kolajno. Skupina kadetk, ki jo vodita Tajda Uršič in Tina Dolenšek, pa je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila 5. mesto.

Trebanjke so se odlično odrezale tudi v parih. Debitantki med senior pari Ana Zarabec in Nuša Bedene, sicer lanski evropski prvakinji v kategoriji junior, sta z drugim mestom osvojili naziv evropskih podprvakinj. Med junior pari sta Tina Kump in Ana Fink s tretjim mestom osvojili evropski bron, Jerca Rakar in Kaja Mežan sta bili peti, Neli Bedene in Ema Pangerc pa šesti. Med kadetinjami sta Alina Gričar in Živa Štefe prav tako osvojili naziv evropskih podprvakinj, Ajda Rebeka Nagode in Lea Novak pa sta bili četrti.

Vodja Trebanjskih mažoret, ki so oktobra lani praznovale 20-letnico svojega delovanja, je Darja Korelec, ki pravi, da pred dvema desetletjema, ko je začela plesati prva skupina deklet, ni pričakovala takšnega uspeha. Trebanjke se namreč zadnja leta z evropskih prvenstev redno vračajo s kolajnami in tako je bilo tudi letos. »Zelo sem zadovoljna, saj so bile kategorije zelo hude, tudi evropske skupine namreč napredujejo, veliko je novosti in drugih elementov. Smo pa letos Slovenke – Trebanjke in Radečanke – pokazale, da je mogoče nastop narediti tudi malo drugače. V našem nastopu smo imele pravo pravljico, dekleta pa so naredile revolucijo, tako da so nam zaploskali tudi drugi gledalci, ne le naši navijači,« pravi prva dama tukajšnjih mažoret. V Trebnjem sicer tačas v osmih skupinah pleše že okrog 150 mažoret.

V tukajšnjem športnem parku so jim tako ob vrnitvi iz evropskega prvenstva danes pripravili sprejem, na katerem je zaigrala trebanjska godba, mažorete pa so pozdravili številni navijači, čestitkam sta se pridružila tudi trebanjski župan in podžupan Alojzij Kastelic in Jože Korbar.

‹ nazaj

Galerija (23)

Sprejem mazoret_ 001
Sprejem mazoret_ 002
Sprejem mazoret_ 003
Sprejem mazoret_ 004
Sprejem mazoret_ 005
Sprejem mazoret_ 006
Sprejem mazoret_ 007
Sprejem mazoret_ 008
Sprejem mazoret_ 009
Sprejem mazoret_ 010
Sprejem mazoret_ 011
Sprejem mazoret_ 012
Sprejem mazoret_ 013
Sprejem mazoret_ 014
Sprejem mazoret_ 015
Sprejem mazoret_ 016
Sprejem mazoret_ 017
Sprejem mazoret_ 018
Sprejem mazoret_ 019
Sprejem mazoret_ 020
Sprejem mazoret_ 021
Sprejem mazoret_ 022
Sprejem mazoret_ 023

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava