posavje

Prezgodnje slovo mladega nogometaša Krškega

26.9.2016 | 22:30 | M. M.

Vir fotografije: spletna stran NK Krško

Vir fotografije: spletna stran NK Krško

Krško - Dejan Tepič je bil član ekipe iz Krškega do 11. leta starosti, novico o njegovi mnogo prezgodnji smrti pa je objavil klub na svoji spletni strani: "Globoko pretreseni sporočamo, da se je danes po hudi bolezni in mnogo prezgodaj poslovil član ekipe U 11 Dejan Tepič. Zelo te bomo pogrešali in te ohranili v večnem spominu. Nogometni klub Krško."

Član Krškega je po poročanju spletnega portala ekipa24.si svojo zadnjo tekmo odigral 15. januarja letos v Novem mestu, štirinajst dni zatem pa je izvedel, da je hudo zbolel. Odkrili so mu tumor na možganih, zaradi katerega je na žalost izgubil življenje.

Na spletni strani NK Krško so poleg objavljene fotografije zgoraj objavili prispevek o obisku pri Dejanu doma, ko so še vsi verjeli v okrevanje:

V življenju se kot športniki srečujemo z zmagami in porazi. Če smo pravi športniki vedno najdemo motivacijo, da se poberemo in ponovno dosežemo nek novi mejnik. Zgodijo pa se tudi veliko težje stvari. Ena izmed najtežjih pa je nenadna bolezen.

S takšno težavo se je srečal naš mladi nogometaš Dejan Tepič iz Velikega Mraševega pri Podbočju. Dejan je bil naš nogobikec od šestega leta, kasneje izbran med supernogobikce in danes član naše ekipe U11. Ko je 15.01.2016 odigral za sedaj svojo zadnjo tekmo v Novem mestu, so štirinajst dni po tem ugotovili, da ima tumor na možganih. Na začetku so bili zdravniki pesimistični glede odstranitve le tega in uspešnega zdravljenja. Sedaj mesec in pol po odkritju tumorja, po dveh težkih operacijah, pa se stvari obračajo na veliko bolje. Zdravniki, vsi domači in še posebej Dejan verjamejo v to, da se bo bolezen dalo premagati in da bo Dejan kmalu zopet zaigral njegov najbolj priljubljen šport – nogomet.

Iz NK Krško pa smo se odpravili v zasedbi Gregor Sikošek, Žiga Jurečič, kapetan Luka Žinko, trener U11 Klemen Leban in vodja NŠ Rok Zorko. Z obiskom smo želeli Dejana podpreti pri njegovem boju s to hudo boleznijo in mu vliti pozitivno energijo. Prinesli smo mu dres NK Krško in ga povabili na članske tekme v Krško. Druženje z Dejanom in njegovim očetom pa je bilo prijetno saj smo dobili občutek, da se vsi skupaj zelo dobro borijo z boleznijo in verjamejo, da bo enkrat zopet vse v najlepšem redu

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava