kočevsko-ribniško

V Osilnici imajo spet bankomat

30.9.2016 | 09:05 | M. L.-S.

Ob predajo v uporabo novega bankomata. (Foto: arhiv SMC)

Ob predajo v uporabo novega bankomata. (Foto: arhiv SMC)

Osilnica - Predsednik Državnega zbora Milan Brglez, predsednik uprave Gorenjske banke Andrej Andoljšek in župan občine Osilnica Antun Volf so v Osilnici predali v uporabo nov bankomat. S tem je predsednik Državnega zbora in podpredsednik stranke SMC Milan Brglez izpolnil obljubo, ki jo je dal občanom Osilnice ob svojem obisku aprila letos.

V pogovoru z občani, ki so izpostavili predvsem infrastrukturno podhranjenost občine, je Brglez ob obisku v Osilnici v začetku aprila letos Osilničanom obljubil, da se bo zavzel za ponovno vzpostavitev bankomata. Občani so tedaj poudarili, da bi bankomat moral biti v interesu vseh, tudi države ter da je zagotavljanje boljše infrastrukture v kraju izjemno pomembno, saj bodo ljudje na tem območju ostali le, če bo postavljena oziroma ohranjena nujna, osnovna infrastruktura, kot so bankomat, bencinski servis in pošta.

Čeprav pošte v Osilnici ni več, lahko preko pogodbene pošte občani poštne storitve opravljalo v lokalni trgovini, pri trgovini KGZ v Osilnici pa bodo lahko poslej dvigovali tudi denar na bankomatu. Odkar so jim bankomat  zaradi nerentabilnosti ukinili, so imeli Osilničani najbližjega 30 km stran, v občini Kostel.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.10.2016Ocenibobubob 
Ko že mislim, da ni večje parodije kot železniška proga Ljubljana-Kočevje, pa skoraj ne morem verjeti, da je predsednik Državnega zbora "odprl" bankomat v Osilnici. Večji dosežek je lahko samo še, če predsednik vlade tam svečano "odpre" burekdžinico.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava