mladi dopisnik

Nov knjižnični bibliobus tudi v Šentjerneju

21.10.2016 | 13:30 | Sabina Jordan, Knjižnica Šentjernej

Nov knjižnični bibliobus tudi v Šentjerneju
Nov knjižnični bibliobus tudi v Šentjerneju

Šentjernej - Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je v prvih dneh septembra zaključila 2-letni projekt pridobitve novega knjižničnega bibliobusa. Uspešno pridobljena sredstva na razpisu Ministrstva za kulturo in prispevki občin pogodbenih partneric, so botrovali k nakupu novega bibliobusa.

Prvič smo novo pridobitev pokazali javnosti v petek, 2. septembra, ko smo na novomeškem Glavnem trgu pripravili pester program za vse generacije. Seveda pa je bibliobus v prvi meri namenjen prebivalcem izvenmestnih naselij, katerim je knjižnica bolj oddaljena. Zato je v toplih septembrskih dneh šel na predstavitveno vožnjo po sosednjih občinah, kjer so ga povsod sprejeli z odrtimi rokami.

V Šentjerneju se je mavrični bibliobus ustavil v petek, 7. oktobra. Na ploščadi Kulturnega centra Primoža Trubarja smo skupaj z učenci 1. triade OŠ Šentjernej pripravili bogat kulturni program, obarvan s prepevanjem in recitacijami. Zbrane je nagovoril podžupan Janez Selak. Prijazni voznik in knjižničar sta vsem obiskovalcem z veseljem razkazala novo pridobitev, ki je zelo prostorna in večja od prejšnjega ter ima na voljo več kot 7000 enot knjižničnega gradiva. Po končanem ogledu je sledila še ustvarjalna delavnica, kjer smo skupaj z učenci ustvarjali male bibliobuse.

‹ nazaj

Galerija (5)

Bibliobus - 1
Bibliobus - 2
Bibliobus - 3
Bibliobus - 4
Bibliobus - 5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava