ostali športi

Urbanč na Otočcu postal FIDE mojster

24.10.2016 | 12:35 | R. R.

Urbanč na Otočcu postal FIDE mojster

Otočec - Šahovsko društvo Krka Novo mesto je konec minulega tedna v hotelu Šport na Otočcu organiziralo peti tradicionalni turnir v standardnem šahu Terme Krka Open 2016, na katerem je sodelovalo 49 šahistov in šahistk iz vse Slovenije, Hrvaške in Italije. V sedmih krogih po švicarskem sistemu so skupaj odigrali 168 šahovskih partij, od katerih so najbolj borbene trajale več kot štiri ure.

Med turnirjem so številni mladi igralci in igralke izboljšali svoj mednarodni FIDE ELO rating, poseben dosežek pa je uspel devetnajstletnemu igralcu iz Krškega Petru Urbanču, ki je na tem tekmovanju presegel mejo 2300 točk ratinga in osvojil naziv FIDE mojstra.

Končni vrstni red: 1. Peter Urbanč (Triglav Krško)6, 2. Teo Tomulić (Krka Novo mesto)5,5, 3. Jan Marn (Komenda)5,5, 4. Nuša Hercog (Celjski ŠK)5, 5. Tisaj Domen (Komenda)5. Med seniorji je bil najboljši Rado Tavčar iz Podpeči, med dekleti Suzana Urbanč iz Krškega, med fanti in dekleti do 12 let pa sta bila najboljša Bor Kavčič (Posočje) in Tjaša Pajek (Trebnje BMP).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava