novice

Slovenski  župani in županje: Čas je, da pristojni ukrepajo!

27.10.2016 | 12:45 | M. L.-S.

Škocjanski župan Jože Kaplar (Foto: M.Ž., arhiv DL)

Škocjanski župan Jože Kaplar (Foto: M.Ž., arhiv DL)

Zbrane županje in župani so na skupni seji vseh treh predsedstev skupnosti (Skupnosti občin Slovenije, Združenja mestnih občin In Združenja občin Slovenije) opozorili na vedno več pojavov fizičnega nasilja nad župani in županjami in izrazili nasprotovanje vsakemu nasilju nad nosilci tako županske kot druge javne funkcije. Izrazili so resno zaskrbljenost zaradi fizičnih napadov na svoje tri kolege: škocjanskega župana Jožeta Kaplerja, mag. Mihe Ješeta, župana občine Škofja Loka in Mirana Senčarja, župana MO Ptuj.

Ker se v zadnjem času število fizičnih obračunavanj (celo takšnih s smrtnim izidom) nad zaposlenimi v javni sferi očitno veča, so županje in župani izrazili prepričanje, da je skrajni čas, da pristojni državni organi ukrepajo. Prav tako pa županje in župani pozivajo državljanke in državljane, občanke in občane k dialogu, konstruktivnemu in spoštljivemu reševanju problemov, tako na lokalni kot državni ravni ter strpnemu sobivanju v skupnostih.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.10.2016 2 (2) (0)Ocenipredlagatelj 
Pristojni bodo najprej rekli, da nimajo podlage za ukrepanje. Podlaga (zakon) se lahko napiše in sprejme v DZ, če je le volja. Sam predlagam, da se vsakemu, ki stori nasilno kaznivo dejanje (nasilnežu) nemudoma ukine vsakršen državni denar, otrokom pa dodeli pomoč izključno v materialni obliki, ker sicer je itak niso deležni in to v obratnem sorazmerju s številom otrok. Nasilneže pa se po skrajšanem postopku spravi za rešetke, kjer ima civilizirana družba za take prostor.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava