gospodarstvo

V Trebnjem do 300 novih delovnih mest

29.11.2016 | 12:50 | L. M.

Alojzij Kastelic. (Foto: J. A., arhiv Dl)

Alojzij Kastelic. (Foto: J. A., arhiv Dl)

Trebnje - Občina Trebnje bo po uspešni kandidaturi na razpisu za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prihodnje leto komunalno opremila razširjeno industrijsko-podjetniško cono pri Dolenji Nemški vasi. Tam si najprej obeta novih približno 80 in do leta 2020 skupaj do 300 delovnih mest.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je povedal, da so jim na omenjenem razpisu dodelili približno 670.000 evrov denarne podpore, sicer pa bodo za 13 hektarjev infrastrukturno opremljenih novih površin v industrijsko-podjetniški coni pri Dolenji Nemški vasi namenili približno 800.000 evrov.

Razliko potrebnega naložbenega denarja nameravajo po poročanju STA zagotoviti v občinskem proračunu za prihodnje leto, z deli začeti predvidoma po novem letu in jih končati do konca septembra prihodnje leto. Naložba obsega gradnjo ceste in pripadajoče infrastrukture, kanalizacije, vodovoda, vse potrebnih vodov in podobno, je navedel župan.

Od naložbe pri Dolenji Nemški vasi pri Trebnjem najprej pričakujejo dodatnih nekaj manj kot 80 delovnih mest, pri čemer računajo predvsem na nove zaposlitve v podjetju Rem oz. v trebanjskem izdelovalcu montažnih modularnih objektov in bivalnih zabojnikov, ki je na omenjenem območju že kupil nekaj več kot milijon evrov vredno zemljišče za novo proizvodno halo.

Sicer pa si v poslovni coni pri Dolenji Nemški vasi do leta 2020, ko naj bi pozidali tamkajšnje celotno novo in infrastrukturno opremljeno zemljišče, ob zdajšnji gospodarski rasti obetajo skupaj od 200 do 300 ali celo še več novih delovnih mest, je še povedal Kastelic.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.11.2016OceniJanez 
Pa bo spet ena cona. Če ne bo 100 bo pa.... delovnih mest. To sem že slišal. Ni mi pa jasno kako skrbi občina za kmetijska zemljišča. in kako se planira, če se sploh ne ve kdo bo opremljena zemljišča kupil in za kakšen namen, da bi vsaj približno lahko ocenili ali se naložba splača. Seveda to se pojavlja tudi drugje. Npr. v MB poleg aerodroma, okolica in območje TAM jih pa ne zanima, čeprav je zemlja uničena.
30.11.2016Ocenipepi 
v kolikšnem času?! ne se hecat... planiral pa je tako ali tako L. sam... tako kot veliko stvari...
30.11.2016OceniJanez mlad 
Za mlade sposobne ljudi je najbolj pomembno, da dobijo delo. Pomembno je, da dobijo priložnost. Obstali bodo itak samo najboljši in, sem prepričan, kaj koristnega naredili za svojo in tudi naslednjo generacijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava