kultura

Dobrodelni triptih že kaže prve obrise, AKC Sokolc z županom pa danes na sodišču

4.5.2017 | 11:45 | I. Vidmar, M. Martinović

Sebastjan Šeremet, Igor Obradinović in Nejc Smodiš (Foto: I. Vidmar)

Sebastjan Šeremet, Igor Obradinović in Nejc Smodiš (Foto: I. Vidmar)

Primož Turk in le dva Skrajneža (Foto: I. Vidmar)

Primož Turk in le dva Skrajneža (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - V soboto so trije slikarji, ki delujejo v novomeškem Narodnem domu oziroma Sokolcu, kot sami imenujejo svojo avtonomno kulturno cono, začeli ustvarjati svoj tretji dobrodelni triptih, trodelno sliko, ki jo kot prvi dve kanijo prodati na dražbi in denar nameniti v dobrodelni namen.

Sebastjan Šeremet, Nejc Smodiš in Igor Obradinović, kot je že v navadi, slikajo javno skoraj vsak dan pa ob koncu dnevnega dela v prostorih Narodnega doma pripravijo še koncert. Sinoči so v njihovem ateljeju gostovali Primož Turk in skrajneži,izvrstna kočevsko-novomeška bluesovska skupina, ki jo vodi kočevski kantavtor Primož Turk, ki v svojih besedilih pripoveduje marsikdaj avtobiografske zgodbe z obrobja družbe, poje o tegobah vsakdanjega življenja, na primer o tem, kaj se vse zgodi, če ti sredi zime zjutraj noče vžgati moped, o pijančevanju, o ljubezni in je pri vsem tem tudi na tak ali drugačen način tudi precej družbeno kritičen. Sinočnja zasedba je bila zaradi zdravstvenih težav nekoliko okrnjena, saj sta s Primožem na odru sedela le še eden izmed najboljših slovenskih blues orgličarjev Damir Jazbec in kitarist Borut Perše, žal pa za njimi tokrat ni bilo basista Janija Kovačca in bobnarja Uroša Bana.

Do dražbe, ki bo 9. junija, se bo na tamkajšnjem odru zvrstilo kar sedemnajst glasbenih skupin in posameznikov, med drugim nocoj Aljo in Petra Ambrož, v soboto Bort Ross prihodnji petek Aleks iz skupine Jardier za njimi pa še Jernej Zoran s svojim triom, El Kachon, MRFY, Tokac in številni drugi.

Dopolnjena objava ob 12.30:

Medtem člani AKC Sokolc bijejo še pravno bitko na sodišču. Na Okrajnem sodišču v Novem mestu se je danes zaključila obravnava v pravdnem postopku, saj -kot je znano- Mestna občina Novo mesto kot lastnica Narodnega doma toži Društvo za kulturno osveščanje (predhodnik AKC) za izpraznitev prostorov in pripadajočih besed. Kaj so predstavniki AKC in občine danes povedali pred sodnikom Markom Zupaničem in kaj štiri vabljene priče, bomo podrobneje poročali v tiskani izdaji Dolenjskega lista prihodnji teden. Kot omenjeno, se je obravnava danes zaključila, sodba pa bo znana v 30 dneh.

‹ nazaj

Galerija (6)

Triptih - 01
Triptih - 02
Triptih - 03
Triptih - 04
Triptih - 05
Triptih - 06

Komentarji (7)

4.5.2017 1 (3) (2)OceniDobrodelni namen za plačilo stroškov in škode, ki so jo naredili. 
Prispevajte, da pokrijejo obratovalne stroške, plačajo najemnino in škodo na uničenem objektu.
4.5.2017 1 (2) (1)OceniDolfi 
Meglena slika iz zamegljenih umov. Očitno ko alkoholni delirij popusti, lahko začnejo z delom
25.5.2017 3 (3) (0)Ocenipotnik 
V Sokolcu se dogaja tudi nekaj pozitivnega,pokajo verige birokracije,ki duši sleherno kreativnost ki ni "akademsko potrjena".Obiskal sem prizorišče in se prepričal da tam ustvarjajo dobronamerni,talentirani in umetniškem navdihu posvečeni ljudi.
25.5.2017 1 (1) (0)OceniChe Guevara 
Srečen praznik Dan mladosti županu in njegovi ekipi:) če kdo, je on zaslužen za tako stanje med mladimi v Nm...zato mu čestitam na podpori, skrbi in razumevanju današnje mladine, :) lepo praznuj župan! Satira..da ne bo pomote:)
25.5.2017 1 (1) (0)Oceništudent 
čegevara, v mestu je ene 10.000 mladih, ne pa samo 10 članov vaše skupnosti.
25.5.2017 2 (2) (0)Ocenipripomba 
Slike so vsekakor OK, gospodje imajo talent, samo, če ne bi z marsikatere od njih sevala tista morasta energija. Nekaj nas bi vsaj na slikah rado gledalo nekaj, kar ni kot morast vsakdan okolice, ki ga povzroča taka in drugačna aktualna politika. Tega imamo dovolj. Čestitke slikarjem - umetnikom !
25.5.2017OceniChe Guevara 
študent vaših DNŠ ni 10.000 mladih v Nm. Pretiravaš in preuveličuješ, vašo rotovško koristoljubno sekto:) nerealno se napihuješ kot žaba, boš uvidel ko pride ćas preštevanja. :) Ti kar živi še naprej v DNŠ zablodi, kar se nas tiče je to vaše stanje prepotentnosti čisto ok. Kar tako dalje:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava