posavje

Bo Tamara Vonta vodila direktorat za medije?

10.6.2017 | 17:00 | L. M.

Tamara Vonta. (Foto: B.B., arhiv DL)

Tamara Vonta. (Foto: B.B., arhiv DL)

Ljubljana, Krško - Kot poroča dnevnik Večer, naj bi vodenje direktorata za medije, ki spada v resor ministrstva za kulturo, prevzela Tamara Vonta, Posavja, po izobrazbi novinarka, ki je bila televizijska voditeljica, nekdanja poslanka Pozitivne Slovenije in državna sekretarka, zadolžena za civilno družbo, v kabinetu premierke Alenke Bratušek ter leta 2014 kandidatka za županjo občine Krško.

"Ministrstvo za kulturo je od posebne natečajne komisije uradniškega sveta prejelo obvestilo, da je kandidatka Tamara Vonta glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost primerna kandidatka za položaj generalne direktorice direktorata za medije na ministrstvu za kulturo, vendar postopek še poteka, zato vam podrobnejših informacij še ne moremo posredovati," pravijo na kulturnem ministrstvu..

 Cerarjeva vlada je septembra lani razrešila Klemna Kraigherja Mišiča s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za medije in začasno pooblastilo za vodenje podelila državni sekretarki na ministrstvu Damjani Pečnik, ki direktorat vodi še danes. Vlada je Kraigherja Mišiča za vršilca dolžnosti imenovala s 1. oktobrom 2015, nasledil pa je dotedanjo generalno direktorico Natašo Bučar.

‹ nazaj

Komentarji (1)

11.6.2017 2 (4) (2)Oceniorganika 
Nekje sem prebrala, da je Vonta še edina propadla političarka iz kvote PS oziroma iz gorečih podpornikov Zorana Jankovića, ki še ni dobila svoj kos pogače v obliki dobro plačane službe, ki ne zahteva pretiranega znanja in dela, je pa udobna in brez kakšne pravega znanja. Vsakič, ko propade nov obraz, se v javni sektor privali nova kvota tistih, ki zlahka zamenjajo barve in stališča, če se pokaže prava prilika. Zato je Vonta pravilo ena propradla političarka gor ali dol,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava