bela krajina

Podpisali pogodbo za prenovo infrastrukture v poslovni coni Majer

6.7.2017 | 18:15 | M. M., foto: Občina Črnomelj

Podpisali pogodbo za prenovo infrastrukture v poslovni coni Majer
Podpisali pogodbo za prenovo infrastrukture v poslovni coni Majer

Črnomelj - Županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič je podpisala pogodbi za gradnjo in nadzor pri prenovi ekonomsko-poslovne infrastrukture v poslovni coni Majer.

Kot so danes sporočili s črnomaljske občine, so na razpisu za prenovo infrastrukture v omenjeni coni izbrali podjetje TGH, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o. Črnomelj. Vrednost pogodbenih del znaša slabih 395.000 evrov (z davkom). Nadzor bo izvajalo črnomaljsko podjetje Ambiens projektiranje in inženiring, za kar bo občina odštela okoli 9.400 evrov.

Prenova obsega rekonstrukcijo cest, vključno z meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo, v dolžini 569 metrov, preplastitev 575 metrov ceste, preplastitev ceste in parkirišča na severni strani objekta EKI v dolžini 59 metrov, izgradnjo parkirišča velikosti 200 m2 ter rekonstrukcijo fekalne kanalizacije in vodovoda.

Po lanskem sklepu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bo projekt v višini 75 odst. namenskih sredstev za upravičene stroške naložbe zagotovil Evropski sklad za regionalni razvoj in 25 odst. MGRT iz državnega proračuna. Preostali del do celotne vrednosti investicije, skupno z neupravičenim delom stroškov oz. davkom, pa bo prispevala občina.

‹ nazaj

Komentarji (3)

11.7.2017Ocenioh,da 
žiher bi tud kej cesto zrihtali,od lokev,kjer ste delali pločnik,bi lahko vsaj cesto,tistih par metrov preplastili,toliko je denarja,ampak ne,vse opet na pol se dela,kot je v črnomaljski navadi,nič narejenega,vse na pol,ali nič,denar se meče za nič,sj ne moreš verjet,no
12.7.2017 2 (2) (0)OceniButorajka 
Veliko premalo se dela po Črnomlju , resnih projektov v zadnih letih ni in ni.Županja ima rada fotografiranja v tem je najboljša ,
12.7.2017Oceniabecedarij 
pogodba na pogodbo...mic po mic...ha jenput bumo i nekaj pogodili...ni vrag, da se ne bi izleglo kaj koristnega,,,ja imam dober občutek..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava