dolenjska

Se dejavnost podjetij Ekosistemi in Dinos res seli na Cikavo?

28.7.2017 | 13:20 | S. G.

Foto: J.A., arhiv DL

Foto: J.A., arhiv DL

Novo mesto - Včeraj so se v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi se podjetji Ekosistemi in Dinos z Mestno občino Novo mesto dogovarjali za nakup zemljišč in selitev dejavnosti v Poslovno-industrijsko cono Cikava v Novem mestu. Na občini te informacije odločno zanikajo, ker ne držijo.

"Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in zaposleni na Mestni občini Novo mesto z omenjenima podjetjema dogovorov niso sklepali. Prav tako ni v postopku nobena poslovna lokacija, ki bi ji spreminjali namembnost," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Kot smo poročali že včeraj, pa tudi namigovanja, da naj bi se podružnica Ekosistemov preselila v nekdanji kompleks Novolesa v Straži, ne držijo.

‹ nazaj

Komentarji (6)

28.7.2017 2 (2) (0)Ocenimitja vilar 
Začenši s predsednikom vlade, ministrico, ministrstvom za okolje in nadalejvanje z novinarji, ki delajo v napih medijih: motorji, nevarni odpadki, tudi plutonij, niso nevarni, če se z njimi ravna pravilno. Janva uprava nima ne organozaciojskih ne razvojnih sposobnosti in ne ve, da je potrebno delo tistih, ki so plačani za nadzor, nadziorati. Cirskus, ki ga zganjajo ljudje je nesmiselen, moral biti pred okoljskim ministrstvom ki to dopušča. Tisto, kar je še en dodoatek k slaboumju: tudi izrabljeno kuhinjsko olje je nevaren odpadek. Slo je država, kjer vodstvo ni spoosbno niti definirati, v čem je pravzapra problem teh požarov. V zasebnem sektorju takšne damo ali na zavod ali na manj zagtevna del. mesta.
28.7.2017 1 (1) (0)OceniRešitelji cikave 
Gospod Župan ni lepo da tako lažete,verjetno boste dobili kar mastno kaverto za to potezo,ampak ko bojo volitve upam da ne boste več izvoljeni če nam to pripeljete v obrtno cono na cikavi!!!!!!!!!!!!!!!!KER TO NI INDUSTRISKA CONA AMPAK OBRTNA CONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN Z GOSPODOM EMILOM LUZARJEM SE ZIHER TUDI NISTE NIČ DOGOVARJALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ODPELJITE SMETI V MESTNO JEDRO NA ROTOVŽ NE PA TAM KJER DELAJO MAJNŠA DRUŽINSKA PODJETJA. GOSPOD ŽUPAN ZEMLJA BO PA ITAK ZASTONJ,ZA NAS DRUGE PA SE VE KOLIKŠNA JE CENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VI PA ZANIKATE DA NIČ NE VESTE O TEM,IN NAM MAŽETE OČI.
28.7.2017OceniPantelija 
Ja če bo tako, da bosta dinos in ekosistemi tam, bi pa jast odpro krematorij za živalske kadavre. Se izgleda da ova Cikava je degradirano območe.
28.7.2017OceniMeščan 
@Rešitel cikave. Ne, nič pred rotovž, že dovolj smrdi po ribah in hobotnicah tam. Naj si smeti odpeljejo domov!
28.7.2017 1 (1) (0)OceniResitelj cikave 
Jaz sem zaposlen na obcini in vem za te dogovore med zupanom in ostalim.Cikava ni primerna za te reci.!!In bojim se za svoje delo ce izvejo.
29.7.2017OceniAndreja 
Dajem samo predlog. V okolici novega mesta že imamo kar nekaj deponij, pa naj se to presli na eno izmed teh območij. Eno izmed takih je v žabjaku, kjer že sedaj kopičijo staro železo. Ne vem zakaj se ne bi potem postavil še Dinos in tile ekološki sistemci?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava