kronika

V več hišnih preiskavah zasegli prepovedano konopljo

18.8.2017 | 14:15 | S. G.

Foto: PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

V več hišnih preiskavah zasegli prepovedano konopljo
V več hišnih preiskavah zasegli prepovedano konopljo

Novo mesto, Trebnje, Brežice - Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih dneh na območju Dolenjske in Posavja na podlagi odredb sodišč opravili pet hišnih preiskav pri osumljencih zaradi suma posesti prepovedanih drog.

V okolici Novega mesta so pri 35-letnemu osumljencu našli in zasegli 221 rastlinkonoplje, visoke med 80 in 120 cm. V okolici Trebnjega so odkrili nasad z 930 sadikami konoplje, visokimi okoli enega metra. V okolici Brežic so med hišno preiskavo našli in zasegli 234 rastlin konoplje, v Brežicah pa so 51-letni osumljenki zasegli 1 kilogram posušenih delcev (sum prepovedane konoplje). Najdene rastline in rastlinske delce so zasegli in jih poslali v nadaljnjo analizo. Zasegli so tudi več digitalnih tehtnic in pripomočke za gojenje prepovedanih drog.

Policisti in kriminalisti s preiskavami nadaljujejo. Po zaključenih preiskavah bodo osumljence ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.8.2017OceniMmmmmila 
Dobro je trebanjska "trta" obrodila letos.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava