dolenjska

V kratkem prve postaje za izposojo koles

19.10.2017 | 11:15 | M. M.

Postavljanje postaje v Ulici Slavka Gruma (Foto: A. O., arhiv Lokalno.si)

Postavljanje postaje v Ulici Slavka Gruma (Foto: A. O., arhiv Lokalno.si)

V kratkem prve postaje za izposojo koles

Novo mesto - V teh dneh bodo postavili prve postaje novega sistema za samostojno izposojo koles v MO Novo mesto, ki so ga poimenovali GoNm. Prvi dve postaji bo financirala občina sama, stali bosta na Novem trgu in v Ulici Slavka Gruma. Hkrati bo takšna postaja zaživela še pri pokopališču na Seidlovi cesti, kar bo financirala tovarna zdravil Krka, in pa pri Šolskem centru Novo mesto, kar bo plačala šola. Tretjo postajo zasebnega partnerja bo kakšen teden dni kasneje postavil še BTC City, tako da naj bi sistem prvih petih postaj v celoti zaživel konec tega meseca.

Župan Gregor Macedoni je na ponedeljkovi novinarski konferenci med drugim dodal, da potekajo dogovori za postavitev še na štirih lokacijah, proučujejo pa tudi možnost uvedbe električnih koles.

‹ nazaj

Komentarji (6)

19.10.2017OceniLopovščine 
GoVžep
19.10.2017OceniKolesar 
Vrednost vzpostavitve in vzdrževanja sistema za prvo leto delovanja znaša 64.416 evrov z DDV. Kakšen je razlog da se te kolesarske postaje ne postavi zraven žabjaka, da bi se lahko tudi ubogi romi razvažali s kolesi ?
19.10.2017 2 (2) (0)Oceninn 
Oni se raje vozijo z dobrimi avti.
19.10.2017–1 (1) (2)OceniJan 
Odlično. To bo priročno. Upajmo da še kakšno postajo naredijo dodatno.
19.10.2017OceniPok.Sandi Čolnik 
Pri gimnaziji in Zdravstvenem domu je takšna postaja nujna
19.10.2017–3 (1) (4)OceniSmiljan 
Po pravici povedano, jaz v tem ne vidim dodane vrednosti za nas občane. Morda jo ima kdo drug? Ljudje ki živimo po hišah ponavadi imamo svoja kolesa, za blokarčke pa itak velja da se ne bodo vozil s kolesom, ker so preleni zato. Za turiste pa je dovolj sena sama izposojevalnica koles. Sicer pa kdo sploh pride v Nvo mesto? kakšno pa je, da se ga lahko samo bog usmili....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava