Solidarnost na volitve, Lubej kandidat v rojstnem Novem mestu

23.3.2018 | 16:00

Uroš Lubej, predsednik Solodarnosti (Foto: M. M.)

Uroš Lubej, predsednik Solodarnosti (Foto: M. M.)

Novo mesto - Stranka Solidarnost, nastala po vseslovenskih vstajah pred štirimi leti, je napovedala svoj nastop na skorajšnjih državnozborskih volitvah. »Mislim, da sem prvi med vsemi kandidati, ki javno napovedujem kandidaturo. Kandidiral bom v svojem domačem kraju, se pravi v Novem mestu,« je včeraj popoldne v pisarni Solidarnosti povedal Lubej.

V nadaljevanju je na kratko povzel sporočilo Solidarnosti z nedavne novinarske konference v Ljubljani. Zavzemali se bodo za vpeljavo mehanizma ljudske nezaupnice (odpoklic poslancev, županov ter državnega zbora), omejitev števila mandatov na istovrstni funkciji na največ dva zaporedna mandata, krepitev mehanizmov za odvzem premoženja nezakonitega izvora, za zapis pravice »ne biti reven« v ustavo itd.

»Desettisoči na ulicah in trgih in številni, ki so naše gibanje podpirali doma, so razočarani. Slovenska politična elita nima strategije, kako izkoristiti potenciale, ki jih Slovenija ima. Država velikokrat služi sama sebi, namesto ljudem, koristi interesom posameznikom, ne pa večine,« je še povedal in dodal, da se zadnja leta govori o rekordni gospodarski rasti in dobičkih, ne pa tudi o tem, kako je skoraj petina prebivalstva socialno ogrožena.

Na zadnjih parlamentarnih volitvah se je stranka (neuspešno) povezala s SD, na vprašanje, ali gre tokrat na volitve povsem samostojno, pa je Lubej odgovoril: »Solidarnost bo nastopila samostojno. Je pa res, da ima predsedstvo pooblastilo, da se pogovarja s podobno mislečimi gibanji, tako da je možna tudi kakšna skupna lista.«

Na njihovi kandidatni listi bo tudi ekolog Gorazd Marinček, nekdanji podpredsednik stranke Trs, ki se je pridružil Solidarnosti.

M. M.

Komentarji (6)

24.5.2018 4   (4)   (0)   Oceniniki  
ta pa je glumac
25.5.2018 3   (3)   (0)   Oceniorganika 
Ali ste zadnjih dobrih pet let slišali za Lubeja ? Odkar je prenehal z akcijo hujskanja in metanja granitnih kock, se je udobno usedel za profesorsko katedro in mirno zadremal. Hvala bogu je v Novem mestu dovolj ljudi z zdravo kmečko pametjo, ki ga bodo znova znali postaviti pred vrata parlamenta. Takih politikov, kot je Lubej je bilo nešteto v aktualnem sklicu parlamenta, na primer Urška Ban, poslanka SMC, ki jo nisem slišala niti enkrat samkrat, da bi za govornico povedala kaj pametnega. Sedaj znova kandidira, le da smo imeli volilci dovolj časa, da presodimo kako neznosno nesposobni so taki ljudje. Za druge, zase seveda vedno dobro poskrbijo !
25.5.2018 3   (3)   (0)   OceniLubej-evih 5 minut 
Lubej je po več letih, kot kresnička, spet zasvetil in bo ugasnil 3. jinija ob 19:00h in nekaj minut po razglasitvi rezultatov vzporednih volitev. Pa lep spanec še naprej.
25.5.2018 1   (1)   (0)   OceniMIha 
Morbidno kako se možak sklicuje na množice in upor proti Janši, ko pa je takoj za tem podpisal koalicijsko pogodbo s takratno novoizvoljenim Macedonijem ki paktira - glej ga zlomka ravno s ta istim Janšo. Ljubej ti si milo povedano NERESEN populistični nakladač. Ljudje niso toliko za luno kot si ti misliš...ti časi so mimo.Mel si priložnost, zajeb si jo, sebi pomagal kolikor si lahko sedaj pa kot pravi moj predhodnik, adijo, LP in lepe sanje naprej.
25.5.2018OceniJan 
Ali je stranka solidarnost že vrnila denar zaradi neupravičenega prejemka po odloku sodišča v vrednosti 40.000€ ? Prejšnji mesec je namreč solidarnik kupil avto v vrednosti 38.000€, tako da samo vprašam.
25.5.2018OceniRevizijsko poročilo 
Revidirali smo pravilnost poslovanja politične stra nke Solidarnost, za pravično družbo v letu 2016. Negativno mnenje Ugotovili smo, da politična stranka Solidarnost, za pravično družbo v letu 2016 ni poslovala v skladu s predpisi v naslednjem primeru: • prispevka pravne osebe zasebnega prava v znesku 6.5 25,82 evrov, ki ga je pridobila v nasprotju z Zakonom o političnih strankah, v 30 dneh od prejema ni nakazala v humanitarne namene, kot so določeni v zakonu, ki ureja humanitarne organizacij e – točka 2.1.1.a. Menimo, da je bilo poslovanje politične stranke Sol idarnost, za pravično družbo v letu 2016 zaradi ugotovljene nepravilnosti v pomembnem neskladju z Z akonom o političnih strankah in Zakonom o volilni in referendumski kampanji. http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/K0739CC1E05B41A1BC1258236003FEF0A/$file/PolStrPP16_Solidarnost.pdf

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava