dolenjska

Zvonko Lah za DL o izstopu iz NSi: »Prava anketa bodo volitve!«

4.4.2018 | 14:00 | M. Ž.

Zvonko Lah (Foto: J. S., arhiv DL)

Zvonko Lah (Foto: J. S., arhiv DL)

Ljubljana, Mirna Peč - Zvonko Lah je včeraj izstopil iz poslanske skupine NSi, so sporočili iz stranke. Lah je bil v državni zbor izvoljen na listi SDS, a je iz nje izstopil in se 1. februarja lani pridružil poslancem NSi.

»Poslanska skupina NSi spoštuje njegovo odločitev in je predsednika državnega zbora že obvestila o njegovi odločitvi,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se mu zahvaljujejo za vse opravljeno delo in mu želijo vse dobro pri iskanju nove priložnosti drugje.

Mirnopečan sicer iz stranke za zdaj uradno še ni izstopil, bo pa. Neuradno naj bi se po pisanju STA Lah odločil za odhod iz NSi po tistem, ko so interne ankete, ki jih je opravila stranka, v volilni enoti, kjer je želel kandidirati, pokazale prednost drugi kandidatki. To naj bi bila Vida Čadonič Špelič, aktualna direktorica novomeške občinske uprave.

Zvonko Lah je za Dolenjski list pojasnil, da to ni pravi razlog in da tudi ne verjame tej anketi. »Prava anketa bodo volitve,« je poudaril in dodal, da je vztrajal, da gre stranka na volitve s staro predsednico in da je bil proti zamenjavi v vodstvu. »Po novem vodstvu se v stranki ne počutim dobro in tudi nisem edini,« je pridal.

SDS je sicer zoper Laha in poslanca Andreja Čuša, ki je prav tako zapustil poslansko skupino, po odhodu sprožila tožbo za povrnitev sorazmernega dela stroškov iz volilne kampanje. Postopka na novomeškem in ptujskem sodišču še nista končana.

Lah je za Dolenjski list tudi potrdil, da ima na mizi konkretno ponudbo Zelenih Slovenije in se strinja z besedami Čuša, ki je marca 2017 na kongresu Zelenih Slovenije prevzel mesto predsednika stranke, da imata podobno zgodbo in poglede na razvoj Slovenije.

‹ nazaj

Komentarji (8)

4.4.2018OceniŽvižgač 
Nerealna anketa. Stoživka v vseh sistemih in aferah ga. lepa Vida NE more biti kredibilnejša od g. Zvonkota ...to ni realno. Totalni blef. Zvonko ne popuščaj kameleonom!
4.4.2018 1 (1) (0)Ocenigojzer 
Karierist menja stranke sam še MODERENDORFER IN BRATUŠEK sta zamenjala več strankj
4.4.2018 3 (3) (0)Oceninm 
vsi iščejo kanale in razne načine kako ostati pri koritu ...... vsi so enaki, vendar prej ali slej nekaterim poteče rok......
4.4.2018Ocenikuku lele 
lepa Vida je najboljša metla...uspela bo samo, če popusti burja...
4.4.2018OceniŠkorenj 
Tudi Zvonko glede menjav strank, kot je videti, očitno še ni rekel zadnje besede :-))
5.4.2018OceniAbecedarij 
Skregal se je z belim kruhom
5.4.2018 4 (4) (0)Ocenisvedr 
Skrajno nefer do tistih, ki so ga volili. Upam, da bo na volitvah z nepodporo kaznovan za izigravanje volivcev. Kdor zapusti stranko oz njeno poslansko skupino, bi moral zapustiti tudi državni zbor. Koritniki
5.4.2018 1 (1) (0)OceniPolitik4 
Ta bi šel tudi v ZK, če bi od tega imel korist.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava