posavje

Kandidaturo za župana Krškega napovedal Janez Kerin

25.8.2022 | 14:00 | P. P.

Janez Kerin

Janez Kerin

Kandidaturo za župana Krškega napovedal Janez Kerin

Krško - Janez Kerin, neodvisni kandidat za župana Mestne občine Krško – Vprašanje JEK 2 in Sinteze - Bazen se »gradi« že polnih šestnajst let

55- letni Janez Kerin, zadnjih 12 let zaposlen na Nacionalnem preiskovalnem urada (NPU) kot višji kriminalistični inšpektor, ki z družino živi v Leskovcu pri Krškem, je na današnji novinarski konferenci v gostilni Kunst uradno napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Krško (MO) na lokalnih volitvah 2022.

Kerin je zadnja štiri leta predsednik Nadzornega odbora MO Krško. V preteklosti je bil aktiven v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem, do nedavnega je bil tudi njegov predsednik, že drugi mandat je predsednik Sveta Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS Območne izpostave Krško.

Kandidiral bo kot strankarsko neodvisni kandidat s podporo in podpisi volilcev. Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi nekateri vidni posamezniki iz MO Krško, ki podpirajo nujne in potrebne spremembe v razvoju krške občine.

V svoji predstavitvi je Janez Kerin, kandidat za župana MO Krško poudaril: »V življenju me zanimajo in motivirajo različne stvari, vloge in nova znanja v okviru profesionalnega in zasebnega udejstvovanja. Glavni motiv, da sem se odločil, da kandidiram za župana Mestne občine Krško je, da v naši občini ustvarimo novo vrednost in naredimo prostor za vrednote, ki bodo vsem občankam in občanom prinesle večjo kakovost bivanja. Prepričan sem, da skupaj z jasnimi cilji in programom, ki so se oblikovali na temelju pogovorov s številnimi posamezniki in organizacijami na temo lokalne skupnosti in z ekipo, ki je sposobna ta program izpeljati, zmoremo več. Tudi moje delo predsednika Nadzornega odbora MO Krško v zadnjih štirih letih, ko sem še bolje spoznal delovanje naše občine, kako funkcionira lokalna samouprava na splošno, njene pomanjkljivosti in slabosti, me je še bolj prepričalo, da so spremembe v naši občini nujne. Moji odločitvi za kandidaturo je vsekakor botrovala tudi ustanovitev Društva za participacijo občanov Modra smer, katerega pogledi na razvoj MO Krško in njihov program dela sta, če se lahko tako izrazim, v viziji in strategiji mojega razmišljanja in delovanja.«

Poudaril je tudi, da se zaveda pomembnih strateških odločitev, ki so pred prebivalkami in prebivalci krške občine in so zelo pomembne za razvoj MO Krško. Ne bo se mogoče izogniti odločitvam o projektu JEK 2, za umestitev Sinteze 2 je že bilo izdano gradbeno dovoljenje, ne ve se točno, do katere faze bo pripeljan projekt bazena, ki se »gradi« že polnih šestnajst let, ugiba se lahko tudi o dejanskem stanju projekta okoli zemljišča nekdanje tovarne celuloze in papirja, pa deponija odpadkov, katerih požar je pred dnevi močno in upravičeno vznemiril občane in druge pomembne teme krške občine.

Janez Kerin je posebej poudaril, da želi biti župan vseh občank in občanov MO Krško, ne glede na barvo stranke ali interesne skupine. Hkrati bomo vsem občankam in občanom občine pojasnili pomen poslanstva članov občinskega sveta in župana ter kako zelo pomembno je, da so seznanjeni z možnostjo soodločanja pri razpolaganju z njihovim premoženjem. »Kot človek in kot delavec policije verjamem v vrednote pravne države in naredil bom vse, da se bodo te vrednote spoštovale pri delu vseh v občini. Sem timski človek in tako bom tudi deloval. Najprej bom sledil zastavljenim ključnim prioritetam iz programa, s pomočjo katerih verjamem, da se bo izboljšal gospodarski in obrtniški razvoj naše občine, da se bo izboljšala stanovanjska politika mladih, s ciljem ustvarjanja njihovega domicila v naši občini, da se bo pospešil razvoj in nadgradnja obstoječih oblik kmetijstva (intenzivnega, samooskrbnega, tržnega), ki so prisotna na našem območju, kakor tudi vlaganje v posodabljanje in vzdrževanje komunalne infrastrukture in druga pomembna razvojna področja. Občanom želi zagotoviti kakovostno življenje v okolju, kjer so si ustvarili svoj dom.« Hkrati pa želi v občini zagotoviti pogoje in delovna mesta, da bodo v občino prišli ali se vrnili tisti, ki si želijo ustvarjati in živeti v svojem domačem okolju. Cilj je, da bi MO Krško po višini povprečnega neto dohodka na prebivalca bila članica »kluba« prvih desetih občin v Sloveniji.

Na novinarski konferenci so potrebne razvojne usmeritve krške občine predstavili še Uroš Brezovšek, predsednik Zveze kulturnih društev MO Krško, Luka Šebek, predsednik Športne zveze MO Krško in Mitja Valentic, predsednik društva Modra smer, ki so predstavili razvojne priložnosti v MO Krško in izrazili podporo kandidaturi Janeza Kerina, strankarsko neodvisnega kandidata s podporo in podpisi volilcev za župana MO Krško.

Več v četrtkovem Dolenjskem listu!

Zvočni zapisi

Kandidat za župana Krškega Janez Kerin o primarnih projektih in načinu županovanja, če bo izvoljen

‹ nazaj

Galerija (5)

DSC_1797 (2)
DSC_1818
DSC_1830
Janez  Kerin
Mitja Valentic Modra smer (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava