dolenjska

Hribar odstopil z vrha Namiznoteniške zveze, dejaven pa v županskem (dvo)boju

9.11.2022 | 11:40 | STA; M. K.

Marjan Hribar (Foto: arhiv DL)

Marjan Hribar (Foto: arhiv DL)

Ljubljana/Šmarješke Toplice - Dolgoletni predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS) Marjan Hribar je pred časom v pismu članom izvršnega odbora zveze poslal odstopno izjavo, danes poroča Dnevnik, zato je zveza med nedavnim turnirjem v Novi Gorici slovenskim klubom poslala vabilo na 52. izredno volilno skupščino. Ta bo 22. novembra v Hali Tivoli.

"Namizni tenis v Sloveniji in s tem tudi NTZS potrebujeta močno vodstvo, ki bo zagotavljalo pogoje biti še naprej konkurenčen v evropskem in svetovnem vrhu - tako za sedanjo kot tudi za vse prihodnje generacije. Temu jaz kot predsednik NTZS nisem več zmožen slediti. Obveščam vas, da podajam odstop," je Dnevnik navedel Hribarja v odstopnem pismu članom izvršnega odbora zveze.

Zveza naj bi bila v slabi finančni kondiciji, je medtem za časnik povedal predsednik nadzornega odbora Gaber Kontelj, ki pa ni želel iti v podrobnosti. Ob tem je dodal, da bo pregled financ verjetno prva naloga novega predsednika.

Odhajajoči predsednik Hribar je bil nazadnje izvoljen decembra 2019, in sicer po tem, ko je po le treh mesecih z vrha zveze odstopil predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. Hribar je po podatkih NTZS pred tem vodil zvezo od septembra 2009, ko je zamenjal Silvo Černugelj.

Ob ponovnem prevzemu funkcije pred slabimi tremi leti je po poročanju Dnevnika zagotovil, da bo zvezo spravil iz rdečih številk, ki so tedaj po njegovih besedah znašale 70.000 evrov.

Medtem ko je Hribar odstopil z mesta predsednika NTZS, pa je dejaven v svojem boju za župana Šmarjeških Toplic.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava