dolenjska

Akademska pobuda pisala županu Muhiču

15.2.2008

Novo mesto - Društvo Dolenjska akademska pobuda je danes poslalo pismu novomeškemu županu Alojzu Muhiču, ki je mimogrede prav tako član omenjenega društva, in ga pozvalo, naj vloži vso svojo energijo in politično modrost in zagotovi sprejem takšnega proračuna Mestne občine Novo mesto, ki bo omogočal udejanjanje osnovnega cilja društva Dolenjska akademska pobuda - ustanovitev Univerze v Novem mestu in gradnjo univerzitetnega kampusa.

Namen in naloga društva Dolenjska akademska pobuda (DAP) je sodelovanje pri ustanavljanju in razvoju Univerze Novo mesto. Pri udejanjanju tega poslanstva se dejavno vključuje vseh 87 članov.

Društvo prireja javne prireditve za predstavitev akademske misli in ustvarjalnosti, objavlja prispevke na to temo v medijih, o svojem delovanju pa poroča tudi na svoji spletni strani.

Poleg tega člani zavzeto sodelujemo s ključnimi ustvarjalci gradnje regijskega akademskega prostora oziroma univerzitetnega kampusa v Drgančevju, ki je bistveni in temeljni del že sprejetih prostorskih aktov mestne občine. Oblikovali so celovit program dela, ki izrazito dopolnjuje program mestne občine za obdobje 2006 do 2010, predvsem na področju postopne ureditve univerzitetnega središča Drgančevje in pri projektu univerzitetno-tehnološkega parka.

V pismu so še zapisali, da ima Novo mesto za ustanovitev nove slovenske univerze velike in bistvene primerjalne prednosti - zelo uspešno gospodarstvo, že kar urejeno infrastrukturo (knjižnica, muzej, arhivi, kulturni center) in široko razvito razvojno-raziskovalno dejavnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava