gospodarstvo

Šumi tudi uradno odprl svoja vrata

30.5.2008 | 16:25 | A. Kerin

Šumi letno proizvede kar 5000 ton bonbonov in 2000 ton žvečilnih gumijev. (Foto: A. K.)

Šumi letno proizvede kar 5000 ton bonbonov in 2000 ton žvečilnih gumijev. (Foto: A. K.)

Krško - Družba Šumi bonboni je z današnjim dnem tudi uradno odprla vrata približno 5 milijonov vredne investicije v Krškem in s tem po približno dveh letih končala selitev svoje proizvodnje iz Ljubljane. Proizvodnja bonbonov in žvečilnih gumijev je namreč do letošnjega leta potekala tako v Ljubljani kot na območju nekdanje družbe Imperial v Krškem, zato so se v Skupini Žito, ki je večinski lastnik družbe, odločili optimizirati proizvodnjo.

"V Šumiju se je o selitvi govorilo že vrsto let, po številnih analizah pa je padla odločitev, da se celotna proizvodnja preseli v Krško," je odločitev o združitvi dveh obratov pojasnil direktor družbe Šumi bonboni Zvone Hrovat.

Več kot 120 delavcem iz obrata na Šmartinski cesti v Ljubljani so zato ponudili možnost preselitve v novo tovarno, vendar pa se je za selitev v Krško odločila le ena delavka.

"V sredini lanskega leta smo vsem zaposlenim ponudili možnost vožnje v Krško ali pa odpravnino in večina se je predvsem zaradi velike razdalje odločila za odpravnine," je povedal predsednik uprave Žita Iztok Bricl.

V novi tovarni, ki se razprostira na približno 2 tisoč m² je trenutno zaposlenih 164 ljudi, do konca leta pa naj bi se njihovo število povečalo na približno 180 zaposlenih. Kot je povedal direktor družbe Šumi bonboni, potrebujejo predvsem delavce v proizvodnji in skladišču, prednost pri zaposlovanju pa naj bi imele ženske.

Vrata Šumijeve tovarne bodo za vse radovedneže odprta tudi jutri, ko v tovarni organizirajo vodene oglede proizvodnje. Dan odprtih vrat pa bo zaznamovalo tudi več kot sto umetniških stvaritev otrok, narejenih iz embalaže Šumijevih izdelkov, med katerimi bodo obiskovalci izbrali najboljše. Zmagovalca čaka sladko presenečenje v obliki 100 kilogramov sladkih dobrot in krške tovarne.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava