dolenjska

Pogodba o sofinanciranju študentskega doma septembra

30.6.2008 | 10:40 | B. B.

Župan in ministrica ob podpisu pisma o nameri za gradnjo študentskega doma v Drgančevju. (Foto: B. B.)

Župan in ministrica ob podpisu pisma o nameri za gradnjo študentskega doma v Drgančevju. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Ministrica za visoko šolstvo znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar in župan mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič sta danes v Rotovžu podpisala pismo o nameri za sofinanciranja gradnje študentskega doma v bodočem univerzitetnem kampusu v Drgančevju v Novem mestu.

"Ministrstvo podpira tiste projekte, pri katerih je izkazan interes gospodarstva in lokalne skupnosti," je ob svečanem podpisu dejala ministrica. Povedala je še, da je projektni svet ministrstva za gradnjo študentskih domov v Sloveniji Novo mesto izbral za eno od štirih regionalnih središč, v katerih bo ministrstvo podprlo gradnjo domov s kapaciteto do sto postelj. Poleg Novega mesta v ta krog sodijo še Koper, Nova Gorica in Celje.

Župan Muhič je povedal, da bosta občina in ministrstvo pogodbo o sofinanciranju gradnje - ministrstvo bo prispevalo 3 milijone evrov - podpisali septembra, pogoj za to pa bo pravočasna pridobitev gradbenega dovoljenja. Tega naj bi dobili prav tako septembra.

Naložba v študentski dom je ocenjena na 6 do 7 milijonov evrov. Trenutni vložek občine predstavlja le komunalno opremljeno zemljišče, dodatna sredstva pa bo občina zagotovila bodisi z rebalansom ali v proračunu za prihodnje leto, pri čemer župan poudarja, da bodo po načelu javno-zasebnega partnerstva k projektu skušali privabiti tudi zasebne vlagatelje.

Če bo šlo vse po načrtih bo gradnja končana leta 2010, je še povedal župan Muhič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava