Za žirijo najboljši Spomini, za občinstvo Topliška pomlad

27.12.2008

Občinstvo je prvo mesto za skladbo Nekaj sladkih besed prisodilo ansamblu Topliška pomlad, po izročitvi zlatega "termalčka" je "pomladnikom" čestital topliški župan Franc Vovk. (Foto: D. R.)

Po mnenju strokovne žirije je bil najboljši ansambel Spomini s skladbo Brezdomec. (Foto: D. R.)

Dolenjske Toplice - Po dveh izvedbah v prireditvenem šotoru, letos pa že drugič zapored v veliki dvorani kulturno-kongresnega centra lahko rečemo, da se je topliški festival narodnozabavne glasbe dokončno "prijel".

Sinoči, na praznični dan, je zmanjkalo vstopnic za vse, ki so želeli prisluhniti trinajstim ansamblom, največ jih je prišlo s širšega območja Dolenjske, preostali pa z različnih koncev Slovenije.

V tekmi za osvojitev pokalov strokovne žirije (sestavljali so jo Simon Potočar, Tone Štritof in Franc Vovk) ali kakega od "termalčkov" občinstva so se tokrat s po eno skladbo pomerili ansambli Topliška pomlad, Suhokranjci, Trio Bevc, Skovik, Novo upanje, Šment, Slučaj, Ribniški pušeljc, Zdomarji, Prosen, Spomini, Dotik in Azalea.

Festivalsko zmago je žirija prisodila ansamblu Spomini, Prosen je bil drugi, tretji pa Slučaj; vokalno je skladbo najbolje izvedel Ribniški pušeljc, instrumentalno pa Zdomarji.

Z 59 glasovi je občinstvo za najboljši ansambel izbralo Topliško pomlad, na drugo mesto se je z 41 glasovi uvrstil Slučaj, za tretje mesto pa je bilo za Novo upanje dovolj 24 glasov.

D. Rustja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava