glasba

Tokrat jazzinty abonma dobro obiskan

22.3.2009 | 09:00 | Rasto Božič

Bratko Bibič & The Madleys v LokalPatriotu. (Foto: Rasto Božič)

Bratko Bibič & The Madleys v LokalPatriotu. (Foto: Rasto Božič)

Novo mesto - V sklopu tretjega večera Jazzinty abonmaja 2009 pa so se sinoči v klubu LokalPatriot predstavili Bratko Bibič & The Madleys. Za razliko preteklih jazzovskih večerov je bil LokalPatriot, kjer so s koncertom z obvezno zamudo pričeli poldrugo uro kasneje, še kar dobro obiskan.

Na oder je stopila zasedba, ki se je okoli izkušenega ljubljanskega glasbenika, harmonikarja Bratka Bibiča, katerega glasbena pot se je v okviru slovenske kultne skupine Begnagrad vidneje pričela v kasnih sedemdesetih letih minulega stoletja, zbrala v zadnjih letih.

Bibičeve Madleys sestavljajo prekaljeni glasbeniki, katerim nastop ni bil le obveza, temveč, kot smo slišali in videli v LokalPatriotu, tudi razvedrilo. Bibiča, ki je kot vedno nastopil s klavirsko harmoniko, so spremljali Matjaž Sekne, še en slovenski popularno glasbeni prvoborec, v zgodnjih osemdesetih letih član nepozabno kritično ustvarjalne skupine Srp, Matjaž Sekne, pozavnist Uroš Polanc, zadnja leta vseprisotni klarinetist, piščalkar in vse ostalo po potrebi Boštjan Gombač ter mariborski saksofonist Vasko Atanasovski.

The Madleys so skupaj z Bibičem izvajali le avtorsko glasbo, zasnovano precej ohlapno, po drugi strani pa vznemirljivo ustvarjalno prežeto z vzorci podalpske, širše evropske, jazzovske in etno glasbe. Na odru so si sledili številni obrati, sozvočja in skupinsko improviziranje, izvirno glasbo pa je občinstvo izdatno nagradilo s ploskanjem.

‹ nazaj

Galerija (10)

Bratko Bibič & The Madley-Matjaž Sekne in Uroš Polanc
Bratko Bibič & The Madleys 2
Bratko Bibič & The Madleys-Boštjan Gombač 2
Bratko Bibič & The Madleys-Boštjan Gombač
Bratko Bibič & The Madleys-Bratko Bibič
Bratko Bibič & The Madleys-Občinstvo
Bratko Bibič & The Madleys-Vasko Atanasovski 2
Bratko Bibič & The Madleys
Bratko Bibič
BratkoBibič & The Madleys-Vasko Atanasovski

Komentarji (1)

23.3.2009Ocenijazzman 
Začelo se je 30 minut kasneje kot je bilo napovedano in s tem ni prav nič narobe in lahko že nehate poudarjati te zamude.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava